Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse gemeente te Wichmond
 
 
Paasnachtwakewandeling

Paasnachtwakewandeling
Net zoals voorgaande jaren werd er ook dit jaar een Paaswandelwake georganiseerd, een circa 20 kilometer lange wandeltocht in de nacht van Stille Zaterdag naar Paasmorgen. Thema dit jaar was: zoek de stilte, ontdek wat je beweegt. Er waren circa 35 deelnemers, waaronder 8 uit Wichmond: Femke, Joanne, Rosan, Thijs, Ep, Han, Henk en Tim. De wandeltocht startte 's avonds in de Paaswakedienst in de Walburgiskerk en na een nacht lopen werd de groep in de Eekschuur in Warnsveld ontvangen met een ontbijt. Onderweg waren er verschillende stops waar korte vieringen werden gehouden, verhalen verteld, naar muziek werd geluisterd of iets creatiefs werd gedaan. Bij de familie Vaartjes aan de Broekweg waren er broodjes en soep. Een paar uur later werd de kerk in Wichmond aangedaan voor een soort van ochtendgymnastiek en weer een uur later was er een korte stop bij de familie vd Stroom aan de Dennendijk. Han had ook dit jaar weer een prachtige route uitgestippeld, waarvoor vele complimenten van de deelnemers!
terug
 
 
 
 

Dienst
datum en tijdstip 09-04-2020 om 20.00 uur
Witte donderdag
meer details

Dienst
datum en tijdstip 10-04-2020 om 20.00 uur
Goede vrijdag
meer details

Dienst
datum en tijdstip 12-04-2020 om 10.00 uur
1e Paasdag
meer details

Dienst
datum en tijdstip 19-04-2020 om 10.00 uur
meer details

 
Stand van zaken en richtlijnen coronavirus in en rondom kerk en gemeente

In verband met de toestand rondom het coronavirus (COVID-19) heeft de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) donderdagmiddag 12 maart j.l. richtlijnen uitgevaardigd met betrekking tot de wijze van handelen in en om de kerk en gemeente in de komende weken.

Wij raden u aan om steeds de de actuele informatie van de Rijksoverheid en het RIVM via de media te volgen en zo mogelijk te bekijken op de website: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19

Voor de regionale situatie kunt u de site van de GGD in uw regio bekijken: https://www.ggd.nl/

Het landelijke bureau van de PKN informeert de gemeenten, kerkenraden en het publiek via de eigen website: https://www.protestantsekerk.nl/nieuws/richtlijnen-rondom-het-coronavirus/

De kerkenraad houdt zich zeker gedurende deze crisis zoveel mogelijk aan alle adviezen en richtlijnen in het belang van de volksgezondheid.

Over de maatregelen die wij binnen onze eigen gemeente hebben genomen en/of nog zullen nemen kunt u lezen op onze website.
Wij proberen de informatie steeds te actualiseren zodra daar aanleiding toe is.


 

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.