De gedachtenis van de overledenen

Op zondag 22 november, de laatste zondag van het kerkelijk jaar, hebben we in de kerk hen die het afgelopen jaar uit ons midden zijn  weggenomen, herdacht. Onder het spelen van dwarsfluit werden hun namen genoemd en werd er voor ieder een licht aangestoken.
De namen die genoemd werden waren:

Gerdina Jacoba Christina Gerritje Eskes-Gaikhorst
overleden op 2 december 2014 in de leeftijd van 90 jaar

JANTJE MAANDAG-VAN DIJK
overleden op 6 mei 2015 in de leeftijd van 88 jaar

MIENEKE DIMMENDAAL-DENKERS
overleden op 9 juli 2015 in de leeftijd van  86 jaar

DICK KETTING
overleden op 6 september 2015 in de leeftijd van 79 jaar

Johanna Berendina ANNIE GARRITSEN-GARSEN
overleden op 10 september 2015 in de leeftijd van 87 jaar

DERK HOLTSLAG
overleden op 15 september 2015 in de leeftijd van 89 jaar

Hierna was er gelegenheid voor iedereen om een lichtje te ontsteken voor een dierbare overledene.

Vervolgens werd het volgende gedicht door Zwennie Langwerden voorgedragen

Draden van verbondenheid  (Mariuns van den Berg)

De draad van de liefde
verbindt mij met jou

de draad van het gemis
verbindt mij met jou

Zoveel draden verbinden mij
met zoveel mensen

altijd is er die draad met jou
ze doorkruist alle andere draden
ze geeft betekenis
aan alle levensdraden

de draad van de liefde
verbindt voor altijd

de draad van ‘t gemis
verweeft zich
met die van de liefde.

We zongen daarna lied 793:1+3
Bron van liefde, licht en leven, voor elkaar zijn wij gemaakt
door uw hand elkaar gegeven, door uw vinger aangeraakt.
Laat ons op uw toekomst hopen, gaandeweg U tegemoet;
dat wij samen lachend lopen in uw grote bruiloftsstoet.

Bron van liefde, licht en leven, laat uw vreugde in ons zijn;
is de blijdschap weggebleven, liefde maakt van water wijn.
Dat wij dan elkaar beminnen zó dat zelfs de dood niet scheidt;
niets kan liefde overwinnen – liefde heeft de eeuwigheid.