Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse gemeente te Wichmond
 
 
Bij de diensten

Bij de diensten
Kerst nadert en wij zijn al goed in de sfeer gebracht door de mooie avond die we op 11 december hadden in de kerk. Toen kwam het Brook Duo naar Wichmond.  De kerk was helemaal vol!  En het was ook zeer de moeite waard:  een prachtig verhaal, gevarieerd met mooie duetten gezongen door de twee heren. Sommige liederen konden we allemaal meezingen – de bekende kerstliederen. Andere liedjes waren in dialect, net als het verhaal, maar zelfs voor mij was het meeste toch goed te volgen.  Het verhaal was prachtig in elkaar gezet en wat ook zo mooi was, er zat een verwerking in van de Bijbelse boodschappen van barmhartigheid en de hoop op verlossing uit moeilijkheden. Er kwam ook inderdaad een wonderbaarlijke verlossing uit de benarde situatie waarin het verhaal vast leek te lopen. 
Barmhartigheid en de hoop op verlossing – het zijn woorden die bij ons geloof passen.  Mogen ze ook echt iets voor ons allen weer gaan betekenen gedurende deze kerstperiode, waarin we de geboorte van de Barmhartige Verlosser weer zullen vieren. We hebben mooie diensten in voorbereiding voor onze kerk:
Zondag 21 december om 10 uur: een zangdienst
Woensdag 24 december de kerstavonddienst om 20.00 uur met het gospelkoor Spirit uit Eibergen
Donderdag 25 december: een gezinsdienst voor jong en oud, om 10 uur.  Ons A capellakoor zingt tijdens deze dienst.
Na kerst gaan Jo en ik voor vijf dagen naar Engeland om Jo’s oom en ouders te begroeten. 
Op zondag 28 december is er in onze kerk een dienst om10 uur met ds van Wingerden uit Doetinchem. Ds Wingerden kan prachtig preken, helemaal uit zijn hoofd. Het is beslist de moeite waard om hem te horen. 
Op 31 december komt ds Ek uit Brummen de oudejaarsavonddienst leiden. Die ie is om 20 uur. Deze dienst is altijd mooi.  Het is goed als gelovige het jaar af te sluiten met een kerkdienst, om God te danken voor zijn hulp in het afgelopen jaar en Hem te bidden voor kracht en bemoediging in het komende. 
Op 4 januari hebben we onze eerste dienst van het nieuwe jaar.  De dienst is om 10 uur.
Maandag 12 januari in de pastorie, 20 uur:  Boekbespreking: hoofdstuk 2 van het boek Wat doe ik hier in Godsnaam? van ds Carel ter Linden.  Hoofdstuk 2 heeft als titel:  “Het lijden van mens en dier als obstakel voor het geloof.” Fotokopieën van enkele alinea’s uit hoofdstuk 2 zullen op zondag 11 januari, bij de koffie in de pastorie na de kerkdienst, worden uitgedeeld, of ook op de avond zelf. De bespreking zal worden geleid door pr Rien Baauw. 
Goede feestdagen!

Tim Wiersum
terug
 
 
 
 

Kerkdienst
datum en tijdstip 01-11-2020 om 10.00 uur
Kinderoppas: Andrea Kasteleijn

Uitgangscollecte: College van kerkrentmeesters
meer details

Kerkdienst
datum en tijdstip 04-11-2020 om 20.00 uur
Beamerdienst afgespeeld in de kerk

Dankdag

Uitgangscollecte: College van diaconie
meer details

Kerkdienst
datum en tijdstip 08-11-2020 om 10.00 uur
ZWO dienst
ZWO commissie gaat voor

Kinderoppas: Mariko Heuvelink

Uitgangscollecte: College van kerkrentmeesters
meer details

Kerkdienst
datum en tijdstip 15-11-2020 om 10.00 uur
Kinderoppas: Gerrie Hiddink

Uitgangscollecte: College van diaconie
meer details

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.