Brook Duo Kerkentour 2015

De Brook duo Kerkentour trok in een paar seizoenen meer dan 14000 bezoekers naar de kerken om te luisteren naar de winterse vertellingen en liedjes in het dialect. Streekromanachtige belevenissen van plattelandsfamilies die lief en leed delen met elkaar. Verhalen waarin de kerk en het kerstverhaal een centrale rol vervullen. Natuurlijk wordt aan de bezoekers gevraagd om de kerstliederen mee te zingen.
Schrijver Gert-Jan Oplaat heef dit jaar een nieuw verhaal geschreven dat de titel “Storm op kas-oamd” kreeg. Hij neemt u mee naar 1928 waarin het leven van de “blinde Teuntje” centraal staat. Teuntje Dams is de zoon van een arme klompenmaker die op moet boksen tegen de grote herenboeren. Een van de zonen van een van de herenboeren is Harmen Groot Wilterdink, die de bijnaam “de Storm” heeft vanwege zijn branie en arrogante gedrag. Hij vernederd arbeiders en dagloners en heeft het “te hoge vuur’t gat”. De kilte van de grote boerenfamilie Groot Wilterdink staat pal tegenover de warmte van de kleine klompenmakers familie Dams. Teuntje prijst zich gelukkig, ondanks zijn blindheid. Hij krijgt bijles van bovenmeester Kees Lieftink en ook dominee Jaap Renkema helpt Teuntje graag en wil hem op kerstavond laten zingen in de kerk. Deze diepe wens van Teuntje komt niet uit omdat een zoon van een dagloner achter in de kerk hoort  volgens de herenboeren van de kerkenraad. Teuntjes wens gaat dan ook niet in vervulling……………of toch wel?….als blijkt dat Teuntje eigenlijk………..Vele stormen komen voorbij in dit verhaal……maar of “de Storm” gaat liggen?
Na drie winterse vertellingen kon op vele verzoek een boek natuurlijk niet uiblijven.  De verhalen zijn gebundeld, ondersteunt met mooie tekeningen en na afloop van de vertelling te koop.  Een speciale ingerichte stand is daarvoor aanwezig.  Het Brookduo hoop U allen te mogen begroeten en wat warmte te mogen geven in deze donkere dagen voor kerst.

Het Brook Duo komt met een nieuw verhaal
datum en tijdstip 12-12-2019 om 20.00