Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse gemeente te Wichmond
 
 
Brook Duo komt met nieuw programma Storm op Kas-oamd

Brook Duo komt met nieuw programma Storm op Kas-oamd
UITVERKOCHT
Het leven van blinde Teuntje staat centraal in dit verhaal, wat zich afspeelt in 1928.
Teuntje is de  zoon van een arme klompenmaker en moet opboksen  tegen de grote herenboeren. Een van hen heeft de bijnaam "de Storm" vanwege zijn branie en arrogante gedrag. Teuntje wil graag op kerstavond zingen in de kerk. Vanwege zijn achtergrond hoort hij echter achter in de kerk te zitten. Zal het met steun van de bovenmeester en de dominee lukken dat hij voorin de kerk mag zingen? Het wordt spannend of het lukt, vele stormen komen voorbij in het door Gert Jan Oplaat geschreven verhaal. Een verhaal wat u niet mag missen. Het wordt afgewisseld met liedjes. Het boeit van begin tot eind en is te zien en te horen op:

Donderdagavond 10 december 2015 om 20 uur in de Protestantse Kerk, Dorpsstraat 16 te Wichmond.
 
Entree: € 10,00 inclusief 1 consumptie na afloop.
 
Kaarten zijn verkrijgbaar bij:
Bakkerij Besselink                                              Wichmond
Interieuradviseur/handwerken J. Pieterse          Warnsveld
Jan Rietman                                                       0575-441999
Henk Ellenkamp                                       0575-441523 ('s avonds)
                                                   Email:
Pastorie Protestantse kerk, Dorpsstraat 16                 Wichmond
Zaterdagen 21, 28 november en 5 december
Ook kunnen telefonisch bestelde kaarten dan worden opgehaald.
In de kerk en pastorie ligt ook een intekenlijst waarop u kaarten kunt bestellen, deze          kunt u op bovengenoemde data ophalen.
 
De opbrengst, na aftrek van de kosten, is bestemd voor het onderhoudsfonds van de Protestantse Gemeente Wichmond.
Namens Henk Ellenkamp en Jan Rietman,
Met een hartelijke groet,

Gerard Schepers.

 
terug
 
 
 
 

Palmpasenoptocht AFGELAST
datum en tijdstip 05-04-2020 om 10.00 uur

meer details

Palmzondag Bevestiging ambtsdragers in Besloten dienst
datum en tijdstip 05-04-2020 om 10.00 uur

Op Palmzondag worden de 3 nieuwe ambtsdragers (Dieneke Blanken-de Vries als ouderling, Andrea Kastelein-Schröder als diaken en Gerrit Huurnink als ouderling-kerkrentmeester) bevestigd in een korte dienst waarbij in totaal inclusief de predikant en de koster, 8 personen in de kerk aanwezig zijn. Dan is makkelijk minimaal 1.5 m afstand te houden. Daarmee treden de 3 nieuwe ambtsdragers toe tot de kerkenraad en zijn we weer compleet behalve de vacature jeugdouderling. De dienst is de beluisteren via kerkradio en vanaf Palmzondagmiddag via de website net als afgelopen zondag.
Er is al een mooie dienst voorbereid voor de bevestiging, een deel daarvan zullen we gebruiken in een viering later dit jaar (wellicht pas in september) met woorden als “We zijn verheugd dat jullie nu ten overstaan van de gemeente kunt en wilt uitspreken dat je het ambt hebt aanvaard en bij de bevestiging in april je ja-woord hebt gegeven”.  Deze gang van zaken is afgestemd met onze classispredikant Ds. Van Beelen en past binnen de kerkorde.
 
meer details

Dienst
datum en tijdstip 09-04-2020 om 20.00 uur
Witte donderdag
meer details

Dienst
datum en tijdstip 10-04-2020 om 20.00 uur
Goede vrijdag
meer details

 
Stand van zaken en richtlijnen coronavirus in en rondom kerk en gemeente

In verband met de toestand rondom het coronavirus (COVID-19) heeft de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) donderdagmiddag 12 maart j.l. richtlijnen uitgevaardigd met betrekking tot de wijze van handelen in en om de kerk en gemeente in de komende weken.

Wij raden u aan om steeds de de actuele informatie van de Rijksoverheid en het RIVM via de media te volgen en zo mogelijk te bekijken op de website: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19

Voor de regionale situatie kunt u de site van de GGD in uw regio bekijken: https://www.ggd.nl/

Het landelijke bureau van de PKN informeert de gemeenten, kerkenraden en het publiek via de eigen website: https://www.protestantsekerk.nl/nieuws/richtlijnen-rondom-het-coronavirus/

De kerkenraad houdt zich zeker gedurende deze crisis zoveel mogelijk aan alle adviezen en richtlijnen in het belang van de volksgezondheid.

Over de maatregelen die wij binnen onze eigen gemeente hebben genomen en/of nog zullen nemen kunt u lezen op onze website.
Wij proberen de informatie steeds te actualiseren zodra daar aanleiding toe is.


 

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.