Collecten

De uitgangscollecte op woensdag 9 maart (Biddag voor gewas en arbeid) is bestemd voor de Voedselbank in Zutphen, een bekend collectedoel in onze gemeente. De Voedselbank stelt zich politiek en levensbeschouwelijk neutraal op en verricht werkzaamheden vanuit de grondgedachte van onderling hulpbetoon en solidariteit en het tegengaan van verspilling. De Voedselbank is voor het functioneren volledig afhankelijk van de inzet van vrijwilligers, voedselschenkingen door bedrijven en particulieren en giften van bedrijven, particulieren en maatschappelijke organisaties zoals kerken.
Meer informatie: www.voedselbankzutphen.nl

Op 3 april is de uitgangscollecte bestemd voor Het Passion in Hummelo. Deze time-outvoorziening was in 2013 en 2014 het ZWO project in onze gemeente. Het Passion ligt als een baken van rust in het landschap van de Achterhoek. Omgeven door weilanden en geboomte ademt het een sfeer van reflectie en aandacht. Omringd door vrijwilligers vinden de dak- en thuislozen in 4 tot 6 weken tijd nieuwe energie om zinvolle vervolgstappen te overwegen. Hierbij krijgen ze professionele begeleiding om wellicht een stap te maken naar een concreet vervolgtraject. Het Passion is een diaconaal project en afhankelijk van giften en de inzet van vrijwilligers.
Meer informatie: www.hetpassion.nl

Op 5 juni is de uitgangscollecte bestemd voor het Werelddiaconaat van Kerk in Actie. Dit doel staat voor deze datum in het landelijke collecterooster dus in vele kerken zal hiervoor vandaag gecollecteerd worden. In Guatemala, een land in Centraal Amerika, wordt ieder uur een meisje slachtoffer van seksueel geweld. De meeste daders worden nooit opgespoord of gestraft. De organisatie Refugio wil het toenemende huiselijk en seksueel geweld een halt toe roepen. De organisatie biedt slachtoffers psychologische begeleiding en juridische hulp. Ook helpt de organisatie hen met (beroeps)onderwijs om een zelfstandig bestaan op te bouwen. Daarnaast ondersteunt Refugio instanties als de politie en lokale overheden om slachtoffers op de juiste wijze op te vangen, te begeleiden of door te verwijzen. Tot slot klaagt de organisatie misstanden aan bij de overheid en dringt ze aan op het straffen van daders. Met de collecteopbrengst wil Refugio onder meer minimaal 30 slachtoffers opvangen en begeleiden.

Kerkdienst H.A.
datum en tijdstip 17-11-2019 om 10.00 uur