Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse gemeente te Wichmond
 
 
Dank aan alle gevers!!!!!

Dank aan alle gevers!!!!!
Tijdens onze sponsorreis naar de Dominicaanse Republiek in november 2015  kwamen wij bij de familie Hernandez in San Francisco de Macoris. ( zie foto) Van deze familie zijn alle drie de kinderen doof . De tweeling Rosalie en Rosana is door epilepsie spastisch geworden, alleen de een erger dan de ander. Rosana kan naar school en ze doet het daar goed. Daar zijn we allemaal erg blij om!  De jongen, Jesus Maria, is doof maar lijdt aan een syndroom waardoor hij op volwassen leeftijd, zo midden 30, blind zal worden. Moeder is weduwe, vader is verongelukt en daarna is de tweeling te vroeg geboren.  Het is een ongelooflijke sterke moeder met een enorm godsvertrouwen.  Het bedrag dat tijdens de uitgangscollecte van de gezinsdienst op 1 november bijeengebracht is en verdubbeld is door de diaconie zal samen met nog enkele giften besteed worden aan een uitbouw (keuken en slaapkamer) De nieuwe slaapkamer is voor Jesus Maria,  want hij slaapt nu bij een van de zusjes op de kamer en dat is niet meer een wenselijke situatie.
Alle gevers van zowel kerkelijk  Wichmond als Steenderen hartelijk dank voor het geven van geld zodat dit mogelijk gemaakt kan worden.

Renske Ruiterkamp en Zwennie Langwerden.
 
terug
 
 
 
 

Dienst
datum en tijdstip 09-04-2020 om 20.00 uur
Witte donderdag
meer details

Dienst
datum en tijdstip 10-04-2020 om 20.00 uur
Goede vrijdag
meer details

Dienst
datum en tijdstip 12-04-2020 om 10.00 uur
1e Paasdag
meer details

Dienst
datum en tijdstip 19-04-2020 om 10.00 uur
meer details

 
Stand van zaken en richtlijnen coronavirus in en rondom kerk en gemeente

In verband met de toestand rondom het coronavirus (COVID-19) heeft de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) donderdagmiddag 12 maart j.l. richtlijnen uitgevaardigd met betrekking tot de wijze van handelen in en om de kerk en gemeente in de komende weken.

Wij raden u aan om steeds de de actuele informatie van de Rijksoverheid en het RIVM via de media te volgen en zo mogelijk te bekijken op de website: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19

Voor de regionale situatie kunt u de site van de GGD in uw regio bekijken: https://www.ggd.nl/

Het landelijke bureau van de PKN informeert de gemeenten, kerkenraden en het publiek via de eigen website: https://www.protestantsekerk.nl/nieuws/richtlijnen-rondom-het-coronavirus/

De kerkenraad houdt zich zeker gedurende deze crisis zoveel mogelijk aan alle adviezen en richtlijnen in het belang van de volksgezondheid.

Over de maatregelen die wij binnen onze eigen gemeente hebben genomen en/of nog zullen nemen kunt u lezen op onze website.
Wij proberen de informatie steeds te actualiseren zodra daar aanleiding toe is.


 

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.