De “Openluchtdienst” aan het begin van de feestweek (21 augustus

Het weer werkte even niet mee!  Op zaterdagochtend, 10 uur, kwam de voorbereidingscommissie in de consistoriekamer van de kerk bijeen om de vooruitzichten te bespreken. Kunnen we het nog buiten houden?  Zondag zou de slechtste dag van een onbestendige periode worden. We riskeren het niet, besloten we.  We gingen alvast binnen inrichten.
En dat was niet verkeerd. Hoewel het redelijk droog bleef, liet de zon zich zondagochtend niet of nauwelijks zien en was het nog kil ook. Binnen zaten we goed en het werd een sfeervolle dienst. Vanaf begin al.  Op de wijs van de oude psalm 133 zongen we: Zie toch hoe goed, hoe lieflijk is ‘t dat kind’ren/ van ‘t zelfde dorp elkaar in’t vieren vinden:/ Wichmond-Vierakker bidt tezaam./ De zegen van Gods hoog verheven naam/ daalt op ons neer vol zoete tederheid/ als olie die de priester wijdt./  Als olie die Sint Ludgers staf en kleren/ met geur doordringt, zo is de gunst des Heren/ voor wie eendrachtig samenzijn./ Als dauw is het die ligt zo mild en rein./ Vierakker-Wichmond samen door één deur:/ ’t Is als een regenboog vol kleur. Die deur, de dag van tevoren gemaakt door Hankie Rietman, werd door de kinderen in Withmundi versierd tijdens de dienst.  U ziet op de foto het moment waarop de deur  onthuld werd in de kerk.  Jan Marijnissen had net een prachtige preek gehouden, over hoe je er zeker van kan zijn dat je door die deur heen mag: als je liefde hebt voor elkaar. En dus gingen we aan het eind met z’n allen door die ene deur heen, op weg naar de gezamenlijke koffie, limonade en thee.

Al met al een hele geslaagde oecumenische dienst waarin Wichmond Katholiek en Protestants verenigd waren, met prachtige muzikale bijdrages van Marise den Bakker, Verena Schieven, Jan Schieven op trompet, Ron Holtslag op orgel en het oecumenisch koor dat ons door de liedjes heen loodste en ook nog wat solostukken zong.  Het Oranjecomité stak de kaarsen en verzorgde een schriftlezing.  De collecte ging naar Het Rode Kruis.