Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse gemeente te Wichmond
 
 
Welkom

Welkom

Welkom op de site van de protestantse gemeente te Wichmond.


 

 
Welkom in de kerk......maar Welkom in de kerk......maar
 WELKOM IN DE KERK!                  maar wat moet je daar voor doen.
Het is weer mogelijk om een kerkdienst te bezoeken en de ervaringen van kerkbezoekers zijn ronduit positief ondanks de beperkingen.
Om een kerkdienst te bezoeken moet je reserveren. Dit kan door een email (heeft onze voorkeur) te sturen met daarin je naam, telefoonnummer en de datum van de te bezoeken dienst naar pknwichmond@gmail.com ,of als mailen niet lukt, te bellen met Tineke ten Dijk tel 0575-441282.
Zaterdagavond voor 20.00 uur krijg je bericht of je bent uitgenodigd voor de kerkdienst van zondagmorgen.
Alleen mensen die uitgenodigd worden komen naar de kerk!
Tot op heden hebben wij iedereen nog kunnen plaatsen maar als er teveel aanmeldingen zijn gaan onze gemeenteleden voor.
Met vriendelijke groet,
De kerkenraad.Mededeling:
Onze predikant, Tim Wiersum, kiest ervoor om niet een risico* te zijn voor Wichmond. Daarom zal Tim het bezoeken van mensen in onze gemeente vanaf 31 augustus opschorten en ook niet voorgaan in kerkdiensten.
Het ziet er helaas, gezien de toename van het aantal coronabesmettingen, naar uit dat Tim ook in oktober en november zijn normale werkzaamheden niet kan hervatten.
Tim doet achter de schermen wel het nodige werk als het gaat om het voorbereiden van kerkdiensten enz. en we kunnen hem ook bellen en/of mailen. Ook houdt Tim een weblog bij, te vinden op het menu links van deze tekst. Er kan op zijn teksten gereageerd worden.
*Zoals bij velen van u bekend is, heeft Tim naast zijn ambt als predikant in onze gemeente een baan als docent Engels op een middelbare school in Rotterdam. Op 31 augustus beginnen daar de lessen weer. Het betreft een middelbare school met duizend leerlingen in een vol schoolgebouw met smalle gangen en trappen.
Het is duidelijk dat het risico op een Coronabesmetting daar aanzienlijk groter is dan wanneer je in Wichmond over straat loopt. Wij vinden het dan ook moedig van Tim dat hij er wil zijn  voor de leerlingen in Rotterdam die al een half jaar zonder fatsoenlijk regulier onderwijs zitten en hoognodig toe zijn aan het normale schoolritme.
Kom je Tim of Jo tegen op straat dan is er geen enkele reden om met een wijde boog om hen heen te lopen. Een praatje maken op anderhalvemeter afstand kan prima, graag zelfs.
De kerkenraad vindt dit een verstandig en moedig besluit van Tim en Jo dat ook ons tot nadenken zou moeten zetten hoe we omgaan met de kans op Coronabesmettingen.

 
 
Historie kerkelijke gemeente in Wichmond Historie kerkelijke gemeente in Wichmond

De Protestantse gemeente te Wichmond is de voortzetting van de eerste kerkgemeente die Sint Ludger aan de IJssel in Wichmond begon. Het werd zijn uitgangspunt voor het Christelijk zendingswerk in deze regio. De vroegst bekende vermelding - Withmundi - stamt al uit 794. Daarmee is dit het oudste kerkdorp in de Graafschap. De oorspronkelijke nederzetting verdween met het godshuis van Ludger tijdens de 80-jarige Oorlog. Daarna ging men gewoonlijk naar de dichtstbijzijnde kerk in de buurdorpen. De tegenwoordige kerk en pastorie werden net na het midden van de 19e eeuw gebouwd voor de Nederlands Hervormde gemeente, die toen door de bewoners in de omtrek werd gesticht. Daaromheen groeide het huidige kerkdorp Wichmond. Achter de kerk bevindt zich gebouw Withmundi dat voor kerkelijke en maatschappelijke activiteiten wordt gebruikt, van jeugdwerk en dagelijkse, professionele kinderopvang tot zangvereniging en de oecumenische vrouwengroep, maar bijvoorbeeld ook bij uitvaarten. Kerk en pastorie zijn samen een gemeentelijk monument (Gemeente Bronckhorst). Het Knipscheerorgel (1867) is rijksmonument. Onze kerkgemeente behoort al vanaf het begin tot de Protestantse Kerk in Nederland. Sinds 7 maart 2011 blijkt dat ook uit de nieuwe naam: Protestantse gemeente te Wichmond.

 
 
 
 

Kerkdienst
datum en tijdstip 01-11-2020 om 10.00 uur
Kinderoppas: Andrea Kasteleijn

Uitgangscollecte: College van kerkrentmeesters
meer details

Kerkdienst
datum en tijdstip 04-11-2020 om 20.00 uur
Beamerdienst afgespeeld in de kerk

Dankdag

Uitgangscollecte: College van diaconie
meer details

Kerkdienst
datum en tijdstip 08-11-2020 om 10.00 uur
ZWO dienst
ZWO commissie gaat voor

Kinderoppas: Mariko Heuvelink

Uitgangscollecte: College van kerkrentmeesters
meer details

Kerkdienst
datum en tijdstip 15-11-2020 om 10.00 uur
Kinderoppas: Gerrie Hiddink

Uitgangscollecte: College van diaconie
meer details

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.