Gespreksgroep over geloven Gespreksgroep over geloven
In de Januari en Februari , hebben we met een groepje mensen, onder leiding
van Pastor Rien  Baauw , gesproken over ieders persoonlijke geloofs-beleving.
Een onderwerp dat alleen dan tot zijn recht komt , wanneer de deelnemers,
zonder terughoudendheid, open hun ervaring willen delen.
En juist dat laatste was volop aanwezig , en heel mooi om mee te maken.
De leidraad van de gesprekken was , het boek: Overvloed & Overgave van Arjan Plaisier.
Hij schildert hierin het geloof van de mens in de kleuren van de vier jaargetijden.
de lente ,de zomer, de herfst en de wintergestalte.
Aan de hand van gedeeltes uit dit boek , maar vooral door de spontane wijze van het
samen bespreken , waren het zinvolle en ook interessante avonden.
Vooral wat op viel waren de totaal verschillende invalshoeken , wanner iemands
persoonlijke geloofs-beleving en verwachting ter sprake kwam.
Nogmaals een zeer geslaagde gespreksgroep, die hopelijk een vervolg krijgt.
Tot slot , de tekst van een geloofs- belijdenis , die iedereen heel passend vond.
      Ik geloof in een levende gemeente, waar iedereen zich thuis kan voelen
      waar mensen worden ontvangen als gasten , waar mensen begaan zijn met elkaar.

Ik geloof in een levende geloofsgemeenschap, mensen op zoek naar de naaste.
      mensen met aandacht voor zieken, mensen die ouderen niet afschrijven maar steunen.

Ik geloof in een levende gemeenschap, waar kinderen welkom zijn,
      waar plaats is voor rusteloze zoekers en waar iedereen rust kan vinden

Ik geloof in een geloofsgemeenschap waar de levende God aanwezig is,
      waar geleerd wordt te vergeven en waar iedereen een nieuwe kans krijgt.

Ik geloof in een levende gemeente , die beademt wordt door de geestkracht
                                                                                                                       van Jezus.
      waar iedereen tegen elkaar zegt ,  " Ik ben er voor jouw".

Een deelnemer.