Ontmoetingsmiddag in de pastorie op 11 maart 2016 Ontmoetingsmiddag in de pastorie op 11 maart 2016
Ontmoetingsmiddag in de pastorie op 11 maart 2016 :

Veertien personen waren bijeengekomen voor het gesprek.
Thema:Vluchteling/ asielzoekers.
Tim begon met het verhaal van Jezus' geboorte en hoe ze gedrieën naar Egypte moesten vluchten.
Zo waren we meteen in het juiste gevoel over ons onderwerp vandaag.
De gedachten hierover waren: Natuurlijk moeten we ze helpen.
Brood en bed, een dak boven je hoofd. Niemand kan zonder.
Maar het zijn er zo véél.
Dat kan niet in je huis!
We moeten opvang regelen.
Er komt een groep naar Warnsveld, ze verblijven daar en zijn nog zonder status.
Wat kunnen we doen om ze welkom te heten en bezig te houden?
We kunnen ze naar de kerk halen voor een dienst met koffie na.
Een activiteit met ze doen, fietsen leren; kortom ideeën genoeg.
Voorlopig is nog niet bekend wanneer ze komen, of hoeveel.
De Kerngroep Vluchtelingenwerk denkt dat het beter ingevuld kan worden
als bekend is wie en wat er gevraagd wordt aan hulp.
Zij houden ons ( de kerkelijke gemeente ) op de hoogte.
Het was een gespreksmiddag met vrij veel reacties en ook kwamen er
nog meer onderwerpen ter sprake.
Daarover komen we misschien later nog eens te praten.
Iedereen ging tevreden naar huis. Tot de volgende keer.

Janneke Mulder