Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse gemeente te Wichmond
 
 
Vanuit de pastorie Vanuit de pastorie
Agenda
Vrijdag 16 september, 14.30-16.30 uur:  een ontmoetingsmiddag in de pastorie. Iedereen is welkom. Het is altijd gezellig. Er is koffie en thee en meestal iets lekkers.  We bespreken een thema. Op 16 september is het thema: vakanties.   Diny Baauw zal ons vertellen over haar reis vorig jaar naar China. Ze brengt foto’s. We projecteren de beelden op een groot scherm. 
Zondag 18 september, 10 uur: dienst met ds Deddie van Alphen
Zondag 25 september, 10 uur:  De Garvedienst. Dit keer is de dienst in de katholieke H. Willibrordkerk in Vierakker.  We hopen op een goede opkomst!  Het is altijd leuk om de kinderen van de school in actie te zien in een kerkdienst.
Zondag 2 oktober: De eredienst om 10 uur.  Wij brengen de lof aan de Heer vanuit Wichmond.  Dit is de hoofdzaak. Wie er voorgaat is totaal niet belangrijk.  Er zal wel een preek te horen zijn, maar dat is niet waarom wij bijeenkomen. Nee, de lof moet iedere week gebracht worden vanuit de kerk in het hart van Wichmond.  Dit is ons werk op een zondagochtend.  Dit werk is heilig.  We zijn geen consumenten.  We gaan niet enkel als we er behoefte aan hebben.  Er is iets dat gedaan moet worden.  De klok luidt – de kerk roept ons.  Het dorp moet zijn lof brengen aan God, op zondagochtend. Het is een heilig uur, 10 uur in Wichmond.  Lofzang, dankuiting, namens de schepping, vanuit de Achterhoek, vanuit Wichmond, daar is de kerk voor.  “De aarde en haar volheid zijn des HEREN koninklijk domein, de wereld en die daarin wonen,”  zegt de psalmist.  Dit bevestigen we door in de kerk te komen en samen daar de lof aan God te brengen.  Dit rechtvaardigt het voortbestaan van de kerk. Dit maakt het zinvol. En daarom moet er ook op ieder dorp een kerk zijn waar de lofzang gebracht wordt.  Het kan toch niet zo zijn dat het mooie dorp Wichmond geen lofzang voor God laat horen op zondagochtend?  Dan ontbreekt er iets fundamenteels op het dorp. Dan mist het dorp zijn doel.   “Ziel, gij zijt geboren tot zingen voor de Heer uw God,” zegt de psalmist.  Het telt voor de ziel van het dorp.  Ieders aandeel daarin is aanwezig zijn, zingen, danken, stilzijn, luisteren naar Gods woord, en vertrekken, zo de week in.  
 
terug
 
 
 
 

Kerkdienst Livestream
datum en tijdstip 25-04-2021 om 10.00 uur
meer details

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.