Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse gemeente te Wichmond
 
 
Vanuit de pastorie Vanuit de pastorie
In de kerk staat nog de mooie boom die we op Startzondag hebben versierd met papieren vruchten in allerlei kleuren. Het thema was “deel je leven” en mensen werden uitgenodigd om op de vruchten iets te schrijven waar hun hart vol van was.  Dat waren verschillende dingen: ik heb gekeken en gezien dat dank voor de mooie natuur op meerdere vruchten staat, dank voor het leven ook, de wens naar vrede op aarde, het verlangen naar een volle kerk…  De kinderen hadden tijdens de preek zelf ook mooie vruchten versierd en die werden samen met de vruchten die ze uit de kerkbanken ophaalden aan de boom bevestigd. Zelf had ik niet iets op een papieren vrucht geschreven, maar ik preekte wel over waar mijn hart vol van was. Dat was dankbaarheid voor het leven van mijn moeder, die in de nacht van vrijdag op zaterdag, op 92-jarige leeftijd, rustig was ingeslapen.  Ik was dankbaar voor haar leven, voor de liefde die zij gaf in de familie, en ik was dankbaar voor de zorg die zij ontving van de verpleging in een Haags zorghuis gedurende de laatste twee en een half jaar. Nu, een week na de begrafenis, voel ik wel het gemis, want ik bezocht haar twee keer in de week, en dat is over. Maar ik ben dankbaar dat dat kon en koester de fijne herinneringen. Dank ook aan u voor de vele condoleancekaarten en betuigingen. Ik voelde de warmte van de gemeente. Moeder is nu bij God en dat kan alleen maar goed zijn, want God is liefde.
 
Op 2 oktober gaat de liefde een grote rol spelen in de kerkdienst.  Het koor Reborn komt zingen en zal onder andere het mooie lied Tears in heaven van Eric Clapton vertolken. Eric Clapton weet van liefe. Een van zijn mooiste liedjes uit de jaren 60 is Plant your love and let it grow – plant je liefde en laat die groeien.  Als u toegang tot Youtube heeft op uw computer, dan kunt hem daar horen.    Hij is een befaamd gitarist en begeleid zichzelf.  Het lied Tears in heaven gaat over verlies van een dierbare, en eindigt met het vertrouwen dat er in de hemel vrede is en dat daar geen tranen meer zullen zijn.  Christenen geloven in een leven na de dood.  Ik weet niet of Clapton zich een christen zou noemen, maar velen, ook buiten de kerk, geloven wel in een vervolg op dit leven.
 
Op 3 oktober beginnen de huiskamerbijeenkomsten.  Tijdens deze bijeenkomsten willen we verder gaan met het thema “Deel je leven” dat de landelijke kerk gekozen heeft voor het seizoen 2016-2017.  Aan de hand van een spel (variatie op het ganzenbordspel) willen we in de bijeenkomsten in de pastorie levenservaringen met elkaar delen. Ik verheug me erop! 

Tim Wiersum.
 
 
terug
 
 
 
 

Dienst
datum en tijdstip 09-04-2020 om 20.00 uur
Witte donderdag
meer details

Dienst
datum en tijdstip 10-04-2020 om 20.00 uur
Goede vrijdag
meer details

Dienst
datum en tijdstip 12-04-2020 om 10.00 uur
1e Paasdag
meer details

Dienst
datum en tijdstip 19-04-2020 om 10.00 uur
meer details

 
Stand van zaken en richtlijnen coronavirus in en rondom kerk en gemeente

In verband met de toestand rondom het coronavirus (COVID-19) heeft de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) donderdagmiddag 12 maart j.l. richtlijnen uitgevaardigd met betrekking tot de wijze van handelen in en om de kerk en gemeente in de komende weken.

Wij raden u aan om steeds de de actuele informatie van de Rijksoverheid en het RIVM via de media te volgen en zo mogelijk te bekijken op de website: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19

Voor de regionale situatie kunt u de site van de GGD in uw regio bekijken: https://www.ggd.nl/

Het landelijke bureau van de PKN informeert de gemeenten, kerkenraden en het publiek via de eigen website: https://www.protestantsekerk.nl/nieuws/richtlijnen-rondom-het-coronavirus/

De kerkenraad houdt zich zeker gedurende deze crisis zoveel mogelijk aan alle adviezen en richtlijnen in het belang van de volksgezondheid.

Over de maatregelen die wij binnen onze eigen gemeente hebben genomen en/of nog zullen nemen kunt u lezen op onze website.
Wij proberen de informatie steeds te actualiseren zodra daar aanleiding toe is.


 

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.