Kerken in Warnsveld en Zutphen Herdenken 500 jaar Reformatie. Kerken in Warnsveld en Zutphen Herdenken 500 jaar Reformatie.
In Warnsveld en Zutphen organiseren vanaf oktober 2016 t/m 31 okt. 2017 de Protestantse Gemeenten Warnsveld en Zutphen, de Evangelische-Lutherse Gemeente Zutphen en de  Parochie HH. Twaalf Apostelen een aantal activiteiten.
We nodigen allen, betrokken bij een kerk of niet,  hiervoor uit.
Hieronder treft u de activiteiten van oktober en november aan.

26 oktober en 9 november - Leren van Luther – Niet te koop!
In deze lezingen wordt de principiële inzet van de Reformatie in vier avonden uitgewerkt:
1. Bevrijd door Gods genade. Over de 95 stellingen en waar die nu 'eigenlijk' over gingen
2. Niet te koop: Verlossing! Over de heilsleer van de kerk, vroeger en nu
3. Niet te koop: Mensen! Over mensenrechten en ieder mens als een te eerbiedigen geheim
4. Niet te koop: Schepping! Over onze omgang met de schepping en vervolgens met de natuur.
Sprekers resp.:  Prof. dr. Markus Matthias, mw. Maren Mielke, ds. Louisa Vos en ds. Klaas Touwen
Plaats: Lutherse Kerk, ingang Korte Beukerstraat 15, Zutphen
Aanvangstijd: 19.30 uur. kosten € 20. – voor alle lezingen