Vorming en toerusting Vorming en toerusting
Woensdag 23 juli (20 uur): een avond met Carel ter Linden.
Op woensdagavond 23 juli, om 20 uur, zal ds Carel ter Linden in onze kerk komen praten over zijn in het vorig jaar verschenen boek: Wat doe ik hier in Godsnaam?  Ik hoop dat u allen zult komen.  Zelf heb ik het boek met aandacht gelezen. Carel ter Linden behandelt vragen zoals het evolutieproces en hoe kennis daarvan de moderne mens verhindert om in de God van de bijbel te blijven geloven.    Wat blijft er dan over van ons geloof?  Het is een boeiende vraag, en er is verschil van  mening over het antwoord  - ook onder kerkgangers. In zijn boek geeft ds ter Linden zijn eigen persoonlijke mening.  Toen ik ds ter Linden vroeg of hij  er een avond in onze kerk aan wilde besteden, zei hij tegen mij:  Dan moet je een bioloog erbij vragen! Wel, we hebben in onze gemeente wel een paar wetenschappers met wat kennis op dat gebied, en er zal in ieder geval één aanwezig zijn om aan het gesprek actief deel te nemen. Ik denk dat het een hele interessante en, ik hoop, verrijkende avond kan worden – over wat je (nog) kunt geloven als moderne mens. We zouden de avond in het diaconiedeel van de pastorie kunnen houden, of in Withmundi, of als de belangstelling nog groter is zelfs in de kerk.  Uitnodigingen zullen ook naar buurgemeenten gaan.  Als u zich alvast wilt opgeven voor de avond, wilt u mij dat dan laten weten? Dan stuur ik u een paar A-4tjes toe met de punten die Carel ter Linden gaat behandelen en met een kopie van een paar pagina’s uit zijn boek, ter voorbereiding.  Ik hoop ook wat exemplaren van zijn boek voor verkoop op die avond te hebben.  Mijn telefoonnummer is 0575-441376 (ik heb een antwoordapparaat.  Graag uw naam en adres inspreken bij het vermelden van:  Bijeenkomst met ds Carel ter Linden op 23 juli).

datum en tijdstip 01-11-2020 om 10.00 uur
Kinderoppas: Andrea Kasteleijn

Uitgangscollecte: College van kerkrentmeesters

datum en tijdstip 04-11-2020 om 20.00 uur