Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse gemeente te Wichmond
 
 
Bij de diensten Bij de diensten
De komende diensten en activiteiten in de Protestantste kerk van Wichmond.
De komende tijd zijn er veel bijzondere kerkdiensten.  Ik noem er drie:
* Op zondag 26 oktober viert de Protestantse kerk Hervormingsdag.  Op 31 oktober 1517 bevestigde Martin Luther zijn 95 stellingen aan de deur van de slotkerk te Wittenburg en ontketende daarmee de hervorming van de Europese kerk.  Wij moeten die dag ieder jaar gedenken en ons telkens weer afvragen of de kerk niet weer aan hervorming toe is. Voor ons zou dat kunnen betekenen:  hervorming van de kudde die verspreid is geraakt en die zich weer wil hervormen rondom bijbel en kansel,  doopvont en avondmaalstafel, te Wichmond.  Terug naar de bron.  Nieuwe kracht vanuit een levend geloof.  Laten wij er allen zijn om ds van Wingerden op 26 oktober te horen.
* De daarop volgende zondag, 2 november, hebben we een gezinsdienst.  Een klein groepje kerkleden bereid dit voor.  Kinderen in de kerk is altijd voor iedereen een plezier, en vooral voor onze Heer, die ooit zei: “ Laat de kinderen komen!”  We willen de gelijkenis van de bokken en de schapen uitbeelden.
* Op woensdag 5 november is onze Dankdag.  De dienst, die zal worden geleid door mevrouw Ruiterkamp, is om 20 uur.  Dit is een moment om de Heer te danken voor al zijn goedheid in de schepping - voor beesten die voedsel voor ons produceren, voor het land, voor de vruchten.  We lezen over de zorgzame Schepper in psalm 65:U bewerkt het land voor het koren, zo bewerkt u het: u doordrenkt de voren en effent de kluiten, doorweekt ze met regen en zegent het jonge groen. U kroont het jaar met uw goede gaven, waar uw voeten gaan, druipt het van overvloed, de velden in de steppe druipen, de heuvels omgorden zich met gejubel, de weiden kleden zich met kudden, de dalen tooien zich met graan. Zij zingen en juichen elkaar toe. 
terug
 
 
 
 

Kerkdienst
datum en tijdstip 01-11-2020 om 10.00 uur
Kinderoppas: Andrea Kasteleijn

Uitgangscollecte: College van kerkrentmeesters
meer details

Kerkdienst
datum en tijdstip 04-11-2020 om 20.00 uur
Beamerdienst afgespeeld in de kerk

Dankdag

Uitgangscollecte: College van diaconie
meer details

Kerkdienst
datum en tijdstip 08-11-2020 om 10.00 uur
ZWO dienst
ZWO commissie gaat voor

Kinderoppas: Mariko Heuvelink

Uitgangscollecte: College van kerkrentmeesters
meer details

Kerkdienst
datum en tijdstip 15-11-2020 om 10.00 uur
Kinderoppas: Gerrie Hiddink

Uitgangscollecte: College van diaconie
meer details

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.