Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse gemeente te Wichmond
 
 
Brook Duo

Brook Duo
Het Brook Duo, bestaande uit Henny Tijink en Gert-Jan Oplaat, komt donderdagavond 11 december om 20 uur met hun  nieuwe kerstverhaal "Stille nacht op de Brookhove" optreden in de Protestantse Kerk te Wichmond.
Het verhaal wat is geschreven door Gert-Jan Oplaat wordt in het dialect verteld en wordt afgewisseld met met liedjes.
 
Het kerstverhaal speelt zich af in de na-oorlogse jaren. Op een boerderij, de Brookhove, raakt een dienstmeid zwanger van de hereboer. Zij wordt weggestuurd van de boerderij en krijgt van de boer als enige gift een gouden slotje van de huis-Bijbel mee. Dit slotje is een soort zwijggeld.
Niemand op de boerderij heeft ooit hiervan geweten. Het leven kabbelt ondertussen voort en een aantal boerenzoons vertrekken naar Indië om daar te vechten.Ook de oudste zoon van de hereboer wordt opgeroepen. Daar raakt hij zwaar gewond, maar wordt gered door de heldhaftige Derk, die hem een aantal jaren later komt opzoeken om herinneringen op te halen. En waar dat toe leidt is te zien en te horen in het aangrijpende kerstverhaal.
Het verhaal neemt u mee naar het alledaagse leven op de boerderij met al het lief en leed wat daar bij hoort. Van jarenlang verborgen geheimen, van onmacht, van een liefde die onmogelijk lijkt.
De opbrengst, na aftrek van de kosten, is bestemd voor het onderhoudsfonds van de Protestantse Gemeente Wichmond.
De voorstelling is uitverkocht. 
terug
 
 
 
 

Kerkdienst laatste zondag Kerkelijk jaar
datum en tijdstip 24-11-2019 om 10.00 uur
Kinderoppas: Janneke Harmsen

Uitgangscollecte: college van kerkrentmeesters
meer details

Het Brook Duo komt met een nieuw verhaal
datum en tijdstip 12-12-2019 om 20.00

meer details

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.