Welkom in Lochem bij concert Sieben letzten Worte - Meanderkwartet Remonstranten Lochem

Beste buur-gemeenten!

Graag jullie aandacht voor bijgevoegd bericht:

In de veertig-dagen-tijd, waarin we opgaan naar Pasen, voert het Meander Kwartet “Die sieben letzten Worte unseres Erlösers am Kreuze” van Joseph Haydn uit. Onze Remonstrantse kerk wordt hiermee met haar prachtige akoestiek voor één middag een concertlocatie. Behalve de muziek krijgt ook de tekst bijzondere nadruk.
Het concert vindt plaats in de Remonstrantse Kerk aan de Emmastraat 10 in Lochem. De muziekfragmenten worden afgewisseld met teksten en geven daarmee een bijzondere invulling aan de veertigdagentijd, waarin we op weg gaan naar Pasen. Haydn schreef dit werk in 1784 of 1786 in opdracht van Don José Sáenz de Santa María, markies van Valde-Íñigo. Het was bedoeld voor een jaarlijkse bijzondere liturgische dienst op Goede Vrijdag. Tussen de delen sprak de bisschop het betreffende woord uit en vervolgde met een meditatie. Zo ging dat zeven maal. De op 8 maart voor te dragen teksten worden in overleg tussen het kwartet en ds. van den Berg uitgezocht.

Het Meander Kwartet bestaat uit Saskia Bos (1e viool), Anke Foede (2e viool), Peter van Praagh (altviool), en Agaath Kooistra (cello). Allen zijn verbonden aan Het Gelders Orkest en/of het Parnassus Ensemble. Alvast een fragment beluisteren kan hier: http://www.meanderkwartet.nl/muziek.html

Entree €12,50
Reserveren van toegangskaarten is mogelijk via rstranta@live.nl en op de dag zelf vanaf 14.30 uur bij de kerk. Wij ontvangen uw aanmelding liefst z.s.m. vooraf.

Misschien vindt u het leuk uw vrienden of familie mee te nemen naar deze middag en zo in gesprek te gaan over wat deze periode voor ons betekent. Van harte welkom.
Wilt u dit bericht bij uw vrienden en kennissen aanbevelen, bijvoorbeeld door het verder te verspreiden? Dank u wel.
U kunt ook bijgevoegde poster afdrukken en ophangen.

Hartelijke groet,
namens de Kerkenraad van de Remonstranten Lochem-Zutphen,