Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse gemeente te Wichmond
 
 
Bij de diensten Bij de diensten
Beste Lezer van Kerkblad in Oost-Gelderland,
Ik schrijf u vanuit de pastorie van Wichmond.  Saaie boel. Hier in de pastorietuin is het tapijt van krokussen haast helemaal versleten.  Ik kijk uit op alleen maar groen.  Verschillende tinten van groen.  De lucht is grijs en het is kil. Vandaag is de eerste lentedag, maar het lijkt wel of we de winter weer in zijn gedoken! Even was het feest in de tuin. Vorig weekend was het top. De zon scheen en de krokussen hebben alles gegeven - ze gingen zelfs  lachen en dansen. Maar nu zijn ze weg. Weg tot volgend jaar. Toch mooi dat we daar op kunnen rekenen.  Ze komen trouw. Maar moeten we zelf ook niet wat doen om te zorgen dat ze ieder jaar in hun glorie weer gaan bloeien als vanouds?  Gisteren zei ik het al in de kroeg tegen een kerkenraadslid, toen we daar zaten en een biertje dronken na de veertigdagenvesperdienst: we zouden eigenlijk de kerkleden op moeten roepen om in de komende weken het mos uit de pastorietuin te verwijderen, om de krokussen volgend jaar een betere kans te geven.  Er ligt namelijk een grote lap mos net voor her raam van mijn werkkamer. Het mos maakt het de krokussen op die plek ieder jaar moeilijker. Ze verhuizen steeds verder naar achteren – volgend jaar zie ik ze misschien alleen nog in de verte.  Als de gemeenteleden nou eens dat mos aan de voorkant van de tuin weg zouden plukken… Wat hoor ik u zeggen, lezer: laat de dominee dat maar doen?  Nee, nee, nee, de dominee heeft het veel te druk.  Hij moet kerkdiensten voorbereiden en op zijn fiets langs gaan bij de mensen om de kudde bij elkaar te houden en hij moet bidden en veel in de bijbel lezen.  Maar hij wordt geïnspireerd door een mooie tuin, dat wel, dus wie zich aan wil melden…
Over drukte gesproken, de komende twee weken gaat er van alles gebeuren.  Natuurlijk: we bereiken het kritieke moment. Palmzondag: de dag waarop Jezus het gevecht aangaat met de geldgod, - lezer, wat blijft dat toch actueel. Witte donderdag: de instelling van het avondmaal; Goede vrijdag: de overwinning op het kwaad aan het kruis; Stille zaterdag: Jezus in het dodenrijk om ook daar zijn licht te doen schijnen; Paaszondag: de Opstanding.  Het speelt zich allemaal af in de tijd en in de ruimte, maar wel in de marge van ons leven.  Je moet er moeite voor doen om het mee te maken. Veel mensen hebben het druk met boodschappen doen en werk en sport en zo.   Komt  u in de kerk met Pasen, lezer?  Ik weet nog niet waar ik over ga preken.  Dat moet de heilige Geest nog aan mij duidelijk maken, maar er zal in ieder geval mooie muziek zijn.  Het a capellakoor gaat zingen en de kinderen zijn ook uitgenodigd.  Hier volgt het schema voor de komende tijd:
* Vrijdag 27 maart om 14.30 uur in de pastorie:  huisavondmaal.
* Vrijdag 27 maart om 20 uur:  veertigdagenvesperdienst. Rien Baauw heeft     de leiding.  Na de dienst nodigt de dominee u uit voor een consumptie in     d’Olle Kriet.
* Zaterdag 28 maart, 16.00 uur:  het projectkoor, onder leiding van ds    Deddie van Alphen, komt bijeen in Withmundi. We oefenen de liederen voor  de Stille Week en Pasen. Iedereen is van harte uitgenodigd.  Hoe meer         mensen de liederen kennen, hoe beter de diensten.
* Palmzondag 29 maart: de dienst is om 10 uur. De kinderen hebben een  activiteit in Withmundi. Zie bericht hieronder.
* Maandag 30 maart: een filmavond om 20 uur in Withmundi. De film heet       Het Bezoek.  Zie bericht hieronder.
* Witte donderdag: Heilig Avondmaal om 20 uur.
* Goede Vrijdag: dienst om 20 uur onder leiding van Rien Baauw
* In de nacht van Stille Zaterdag op Paaszondag: de Paaswandelwake. De     jeugd komt aan in Wichmond om 01.00 uur in de nacht. Er zal een korte       meditatieve dienst plaatsvinden in de kerk; vervolgens wordt er in               Withmundi iets genuttigd alvorens de groep zich verder op weg begeeft.      De wandelwake start in Hengelo, Banninkstraat 9, om 22.00 uur en eindigt    in Zutphen, Wilhelminalaan 3, om 08.00 uur.
* Paaszondag:  de Paasdienst is om 10 uur.  Het is een gezinsdienst, dus    kom met uw kinderen en kleinkinderen.  Ons A Capellakor zingt.  Het wordt  feest!
terug
 
 
 
 

Kerkdienst
datum en tijdstip 01-11-2020 om 10.00 uur
Kinderoppas: Andrea Kasteleijn

Uitgangscollecte: College van kerkrentmeesters
meer details

Kerkdienst
datum en tijdstip 04-11-2020 om 20.00 uur
Beamerdienst afgespeeld in de kerk

Dankdag

Uitgangscollecte: College van diaconie
meer details

Kerkdienst
datum en tijdstip 08-11-2020 om 10.00 uur
ZWO dienst
ZWO commissie gaat voor

Kinderoppas: Mariko Heuvelink

Uitgangscollecte: College van kerkrentmeesters
meer details

Kerkdienst
datum en tijdstip 15-11-2020 om 10.00 uur
Kinderoppas: Gerrie Hiddink

Uitgangscollecte: College van diaconie
meer details

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.