Loslaten Loslaten
Loslaten betekent niet dat ’t me niet meer uitmaakt,
Het betekent dat ik het niet voor iemand anders kan doen.
Loslaten betekent niet dat ik ‘m smeer, het is het besef
dat ik een ander niet kan beheersen.
Loslaten is niet het onmogelijk maken, maar het toestaan
om te leren van menselijke consequenties.
Loslaten is machteloos toegeven, hetgeen betekent dat ik
het resultaat niet in de hans heb.
Loslaten is niet proberen om ’n ander te veranderen of
de schuld te geven, het is jezelf zo goed mogelijk maken.
Loslaten is niet zorgen voor, maar geven om.
Loslaten is niet oordelen, maar de ander toestaan mens te zijn.
Loslaten is niet in het middelpunt staan en alles beheersen,
maar ’t anderen mogelijk maken hun eigen lot te bepalen.
Loslaten is niet anderen tegen zichzelf beschermen, het is
’n ander toestaan de werkelijkheid onder ogen te zien.
Loslaten is niet ontkennen, maar accepteren.
Loslaten is niet alles naar mijn hand zetten, maar elke dag
nemen zoals die komt en er mezelf gelukkig mee te prijzen.
Loslaten is niet anderen kritiseren of reguleren, maar
proberen te worden wat ik droom te kunnen zijn.
Loslaten is niet spijt hebben van het verleden, maar
groeien en leven voor  de toekomst.
Loslaten is minder vrezen en meer beminnen.

Deze tekst bezit ik al jaren en en raakte me zeer en het is heel fijn om zo af en toe dit opnieuw te lezen

Anneke de Man-Haaksema