Vanuit de pastorie. Vanuit de pastorie.
Vanuit de pastorie.
Wichmonders, Vierakkeranen, lezer van het kerkleven Gelderland-Oost!
De eerste zomerdag komt eraan.  21 juni.  De zon bij ons op zijn langste baan. Hoe gaat u hem vieren?  Het is dit jaar een zondag.  Ik stel voor: u vult hem helemaal vol! U leeft hem helemaal uit, van zonsopgang tot zonsondergang. Het leven is te mooi  om ook maar een minuut te missen.  Dus u staat op met de zon, lezer, dat is om 05.20 uur.  U gaat hardlopen of wandelen in het bos of snuffelen in de tuin en u luistert naar de vogels die uit volle borst hun ochtendconcert zingen.  U geniet en zingt misschien het lied Morning has broken van Cat Stevens. (Nederlandse versie in ons liedboek, gez. 216).  U neemt uw douche en ontbijt met een hard gekookt ei.  Of gebakken, met een stukje spek erbij, tomaat in de pan, een champignon.  Heerlijk. Daarna: uurtje lezen.  Of misschien moet u de kinderen wakker maken.  De jeugd niet, die staat pas om 12 uur op, dat weet u, die kruiste u op de trap toen u er op uit ging om half zes. 10 uur: de ochtenddienst.    Wie preekt er? Waar is mijn Kerkleven? Nee, lezer, niet kijken, dan komt u  misschien niet.  Dag verpest, want dan bent u niet in de kerk geweest.  Want kerkgang moet erbij zijn voor een geslaagde zondag, dat weet u, en zeker voor de langste  van het jaar.  En het maakt niet uit wie er preekt, we gaan niet voor de dominee – die Wiersum weer? Veel te zwaar, veel te onrustig, vergeet de amen – nee, uw ziel wordt gevoed in het zingen, tijdens het mooie orgelspel op de Knipscheer (rijksmonument), in het stiltegebed na de voorbeden,  door de zegen, en dan gaat u voor de gezelligheid in de pastorie na de dienst.  Misschien zal Lenie er zijn, of Jan-Hendrik.  Kan je goed mee lachen.  Na de dienst, thuis, een glas witte wijn, als aperitiefje op de lunch. Is het Vaderdag en bent u vader? Dan wordt u door uw vrouw of zoon of dochter bediend! En dan is er ’s middags in de kerk een koor uit Oeganda! Geweldig. Al die kleuren en die blijdschap en die uitstraling van geloof, hoop en liefde op Afrikaanse gezichten. We wensen Evert Jan Pellenberg veel succes. Dan is het zo’n beetje 5 uur. Nou, mooie tijd voor een fietstochtje, langs de IJssel, richting stad, op de markt een ijsje halen, daarna een terrasje pakken, de zon schijnt, een pilsje, of een glas rosé, of een jus-d’ananas, en vervolgens? De klok van de Sint Walburgiskerk luidt, het is 7 uur. We gaan naar huis, sport op TV.  De leeuwinnen!  Daarna een boterham, nog even naar buiten, de vogels horen en mijmeren: wat is God toch goed.  Wat heeft Hij mij toch weer gezegend.  Vrede, eten, drinken,  morgen werken of andere activiteiten.  U prijst de Heer terwijl de zon wegduikt achter de bomen in het westen. Perfecte dag!  Maar wat verbeeld ik me, misschien hebben we op 21 juni alleen maar regen, regen, regen… Goed voor het land en voor de tuin!
Zondag 21 juni:  de dienst van 10 uur zal worden geleid door de heer Dijkman uit Vorden
Zondag 28 juni:  Zangdienst.

datum en tijdstip 12-04-2020 om 10.00 uur
1e Paasdag