Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse gemeente te Wichmond
 
 
Vanuit de pastorie. Vanuit de pastorie.
Vanuit de pastorie.
Wichmonders, Vierakkeranen, lezer van het kerkleven Gelderland-Oost!
De eerste zomerdag komt eraan.  21 juni.  De zon bij ons op zijn langste baan. Hoe gaat u hem vieren?  Het is dit jaar een zondag.  Ik stel voor: u vult hem helemaal vol! U leeft hem helemaal uit, van zonsopgang tot zonsondergang. Het leven is te mooi  om ook maar een minuut te missen.  Dus u staat op met de zon, lezer, dat is om 05.20 uur.  U gaat hardlopen of wandelen in het bos of snuffelen in de tuin en u luistert naar de vogels die uit volle borst hun ochtendconcert zingen.  U geniet en zingt misschien het lied Morning has broken van Cat Stevens. (Nederlandse versie in ons liedboek, gez. 216).  U neemt uw douche en ontbijt met een hard gekookt ei.  Of gebakken, met een stukje spek erbij, tomaat in de pan, een champignon.  Heerlijk. Daarna: uurtje lezen.  Of misschien moet u de kinderen wakker maken.  De jeugd niet, die staat pas om 12 uur op, dat weet u, die kruiste u op de trap toen u er op uit ging om half zes. 10 uur: de ochtenddienst.    Wie preekt er? Waar is mijn Kerkleven? Nee, lezer, niet kijken, dan komt u  misschien niet.  Dag verpest, want dan bent u niet in de kerk geweest.  Want kerkgang moet erbij zijn voor een geslaagde zondag, dat weet u, en zeker voor de langste  van het jaar.  En het maakt niet uit wie er preekt, we gaan niet voor de dominee – die Wiersum weer? Veel te zwaar, veel te onrustig, vergeet de amen – nee, uw ziel wordt gevoed in het zingen, tijdens het mooie orgelspel op de Knipscheer (rijksmonument), in het stiltegebed na de voorbeden,  door de zegen, en dan gaat u voor de gezelligheid in de pastorie na de dienst.  Misschien zal Lenie er zijn, of Jan-Hendrik.  Kan je goed mee lachen.  Na de dienst, thuis, een glas witte wijn, als aperitiefje op de lunch. Is het Vaderdag en bent u vader? Dan wordt u door uw vrouw of zoon of dochter bediend! En dan is er ’s middags in de kerk een koor uit Oeganda! Geweldig. Al die kleuren en die blijdschap en die uitstraling van geloof, hoop en liefde op Afrikaanse gezichten. We wensen Evert Jan Pellenberg veel succes. Dan is het zo’n beetje 5 uur. Nou, mooie tijd voor een fietstochtje, langs de IJssel, richting stad, op de markt een ijsje halen, daarna een terrasje pakken, de zon schijnt, een pilsje, of een glas rosé, of een jus-d’ananas, en vervolgens? De klok van de Sint Walburgiskerk luidt, het is 7 uur. We gaan naar huis, sport op TV.  De leeuwinnen!  Daarna een boterham, nog even naar buiten, de vogels horen en mijmeren: wat is God toch goed.  Wat heeft Hij mij toch weer gezegend.  Vrede, eten, drinken,  morgen werken of andere activiteiten.  U prijst de Heer terwijl de zon wegduikt achter de bomen in het westen. Perfecte dag!  Maar wat verbeeld ik me, misschien hebben we op 21 juni alleen maar regen, regen, regen… Goed voor het land en voor de tuin!
Zondag 21 juni:  de dienst van 10 uur zal worden geleid door de heer Dijkman uit Vorden
Zondag 28 juni:  Zangdienst.
 
terug
 
 
 
 

Dienst
datum en tijdstip 09-04-2020 om 20.00 uur
Witte donderdag
meer details

Dienst
datum en tijdstip 10-04-2020 om 20.00 uur
Goede vrijdag
meer details

Dienst
datum en tijdstip 12-04-2020 om 10.00 uur
1e Paasdag
meer details

Dienst
datum en tijdstip 19-04-2020 om 10.00 uur
meer details

 
Stand van zaken en richtlijnen coronavirus in en rondom kerk en gemeente

In verband met de toestand rondom het coronavirus (COVID-19) heeft de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) donderdagmiddag 12 maart j.l. richtlijnen uitgevaardigd met betrekking tot de wijze van handelen in en om de kerk en gemeente in de komende weken.

Wij raden u aan om steeds de de actuele informatie van de Rijksoverheid en het RIVM via de media te volgen en zo mogelijk te bekijken op de website: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19

Voor de regionale situatie kunt u de site van de GGD in uw regio bekijken: https://www.ggd.nl/

Het landelijke bureau van de PKN informeert de gemeenten, kerkenraden en het publiek via de eigen website: https://www.protestantsekerk.nl/nieuws/richtlijnen-rondom-het-coronavirus/

De kerkenraad houdt zich zeker gedurende deze crisis zoveel mogelijk aan alle adviezen en richtlijnen in het belang van de volksgezondheid.

Over de maatregelen die wij binnen onze eigen gemeente hebben genomen en/of nog zullen nemen kunt u lezen op onze website.
Wij proberen de informatie steeds te actualiseren zodra daar aanleiding toe is.


 

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.