20 december – Lessons and Carols 20 december – Lessons and Carols
Zondagmiddag 20 december om 17.00 uur komt in onze kerk een oude traditie tot leven, een Festival of Lessons and Carols. Deze prachtige kersttraditie is overgewaaid vanuit Engeland, het land van de koren en de koormuziek. Kerstliederen (carols) worden afgewisseld met korte teksten (lessons) en zo tot een sfeervol geheel gesmeed. De carols worden voor een deel meerstemmig uitgevoerd, maar ook de gemeente en het publiek wordt van harte uitgenodigd om mee te zingen. Het festival is van oorsprong een dienst waarin de geboorte van Jezus al wordt gevierd in de aanloop naar Kerstmis. De lezingen worden verzorgd door het koor en een aantal plaatselijke gemeenteleden. Hiervoor worden nog enkele lectoren gezocht. Wie mee wil doen kan zich melden bij leden van de kerkenraad. De meerstemmige zang komt voor rekening van een projectkoor onder leiding van Joop van Goozen. Het koor is voor deze gelegenheid samengesteld en is voor een groot deel afkomstig uit Zelhem en omstreken. Het bestaat uit ongeveer 20 enthousiaste zangers die het fijn vinden met elkaar mooie liederen te zingen. Zij worden bijgestaan door sopraan Marieke Willemse en het orgel wordt bij deze gelegenheid bespeeld door organist Michiel van der Horst. Dirigent Joop van Goozen uit Brummen heeft zijn sporen verdiend als cantor en organist op verschillende plaatsen in Nederland. Hij is in orgelconcerten ook in onze regio regelmatig te beluisteren, geeft les op piano, orgel en klavecimbel en dirigeert daarnaast enkele grotere en kleinere koren in Nederland. Als voorganger treedt in deze dienst op Drs. Co Boon uit Zelhem, die zelf als tenor in het koor meezingt. Om nog verder in kerstsfeer te komen bent u als gemeente en publiek na afloop van harte uitgenodigd om met het koor onder een glaasje glühwein na te praten.Ter bestrijding van de kosten is er een collecte bij de uitgang. U bent van harte welkom in deze feestelijke dienst.

datum en tijdstip 12-04-2020 om 10.00 uur
1e Paasdag