Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse gemeente te Wichmond
 
 
20 december – Lessons and Carols 20 december – Lessons and Carols
Zondagmiddag 20 december om 17.00 uur komt in onze kerk een oude traditie tot leven, een Festival of Lessons and Carols. Deze prachtige kersttraditie is overgewaaid vanuit Engeland, het land van de koren en de koormuziek. Kerstliederen (carols) worden afgewisseld met korte teksten (lessons) en zo tot een sfeervol geheel gesmeed. De carols worden voor een deel meerstemmig uitgevoerd, maar ook de gemeente en het publiek wordt van harte uitgenodigd om mee te zingen. Het festival is van oorsprong een dienst waarin de geboorte van Jezus al wordt gevierd in de aanloop naar Kerstmis. De lezingen worden verzorgd door het koor en een aantal plaatselijke gemeenteleden. Hiervoor worden nog enkele lectoren gezocht. Wie mee wil doen kan zich melden bij leden van de kerkenraad. De meerstemmige zang komt voor rekening van een projectkoor onder leiding van Joop van Goozen. Het koor is voor deze gelegenheid samengesteld en is voor een groot deel afkomstig uit Zelhem en omstreken. Het bestaat uit ongeveer 20 enthousiaste zangers die het fijn vinden met elkaar mooie liederen te zingen. Zij worden bijgestaan door sopraan Marieke Willemse en het orgel wordt bij deze gelegenheid bespeeld door organist Michiel van der Horst. Dirigent Joop van Goozen uit Brummen heeft zijn sporen verdiend als cantor en organist op verschillende plaatsen in Nederland. Hij is in orgelconcerten ook in onze regio regelmatig te beluisteren, geeft les op piano, orgel en klavecimbel en dirigeert daarnaast enkele grotere en kleinere koren in Nederland. Als voorganger treedt in deze dienst op Drs. Co Boon uit Zelhem, die zelf als tenor in het koor meezingt. Om nog verder in kerstsfeer te komen bent u als gemeente en publiek na afloop van harte uitgenodigd om met het koor onder een glaasje glühwein na te praten.Ter bestrijding van de kosten is er een collecte bij de uitgang. U bent van harte welkom in deze feestelijke dienst.
 
terug
 
 
 
 

Dienst
datum en tijdstip 09-04-2020 om 20.00 uur
Witte donderdag
meer details

Dienst
datum en tijdstip 10-04-2020 om 20.00 uur
Goede vrijdag
meer details

Dienst
datum en tijdstip 12-04-2020 om 10.00 uur
1e Paasdag
meer details

Dienst
datum en tijdstip 19-04-2020 om 10.00 uur
meer details

 
Stand van zaken en richtlijnen coronavirus in en rondom kerk en gemeente

In verband met de toestand rondom het coronavirus (COVID-19) heeft de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) donderdagmiddag 12 maart j.l. richtlijnen uitgevaardigd met betrekking tot de wijze van handelen in en om de kerk en gemeente in de komende weken.

Wij raden u aan om steeds de de actuele informatie van de Rijksoverheid en het RIVM via de media te volgen en zo mogelijk te bekijken op de website: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19

Voor de regionale situatie kunt u de site van de GGD in uw regio bekijken: https://www.ggd.nl/

Het landelijke bureau van de PKN informeert de gemeenten, kerkenraden en het publiek via de eigen website: https://www.protestantsekerk.nl/nieuws/richtlijnen-rondom-het-coronavirus/

De kerkenraad houdt zich zeker gedurende deze crisis zoveel mogelijk aan alle adviezen en richtlijnen in het belang van de volksgezondheid.

Over de maatregelen die wij binnen onze eigen gemeente hebben genomen en/of nog zullen nemen kunt u lezen op onze website.
Wij proberen de informatie steeds te actualiseren zodra daar aanleiding toe is.


 

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.