Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse gemeente te Wichmond
 
 
Groeien in geloof of wel… delen en ontvangen van vitamine G Groeien in geloof of wel… delen en ontvangen van vitamine G
Groeien en hierbij vitamientjes ontvangen wie wil dat niet?
Gespreksavonden waar ‘geloven’ centraal staat; daar gaan we in januari mee starten. We weten dat er een geloofsgeschiedenis is, maar er is meer… geloof / geloven is ook leven. Leven hier, nu en morgen!
Er is geloof en er zijn gelovigen. Deze avonden gaan we over de gestalten van het geloof met elkaar in gesprek. Waarbij het dan ook goed is om te benoemen dat er niet slechts één soort gelovigen is. Weliswaar richt het geloof zich op die ene God, maar dit geloof ontplooit zich op verschillende wijzen, in verschillende mensen.
Deze gespreksavonden spreken we met elkaar over de beleving van ons geloof, gekoppeld aan vier gestalten n.l. een lente – zomer – herfst en winter gestalte. Deze gestaltes zijn dan uitgangspunten om te helpen de dialoog – het gesprek met elkaar aan te gaan. Elke jaar getijde heeft zijn schoonheid en dat geldt ook voor elk van de ermee vergeleken geloofsgestalten / beleving. De jaargetijden lopen over in elkaar – zo ook de geloofsgestalten van mensen. Daarbij heeft hopelijk elke gelovige wel iets van de lente gestalte, en waarschijnlijk weet elke gelovige ook wel iets van de wintergestalte.
Uitgaande van deze gedachten: de vierjaargetijden en je eigen persoonlijke geloofsbeleving /gestalten, nodig ik u  uit met elkaar hierover in gesprek te gaan.    
Zondag 10 januari staat het thema  “Ik geloof ” centraal in de viering.
Donderdag 14 januari starten we dan met de eerste gespreksavond om 19.45 uur in de pastorie. Waarna we dan samen de andere avonden gaan invullen.  Hartelijk welkom op de gespreksavonden waar we de G – vitamientjes samen mogen delen!
 
Met vriendelijke groet,
Rien Baauw      
 
terug
 
 
 
 

Kerkdienst
datum en tijdstip 01-11-2020 om 10.00 uur
Kinderoppas: Andrea Kasteleijn

Uitgangscollecte: College van kerkrentmeesters
meer details

Kerkdienst
datum en tijdstip 04-11-2020 om 20.00 uur
Beamerdienst afgespeeld in de kerk

Dankdag

Uitgangscollecte: College van diaconie
meer details

Kerkdienst
datum en tijdstip 08-11-2020 om 10.00 uur
ZWO dienst
ZWO commissie gaat voor

Kinderoppas: Mariko Heuvelink

Uitgangscollecte: College van kerkrentmeesters
meer details

Kerkdienst
datum en tijdstip 15-11-2020 om 10.00 uur
Kinderoppas: Gerrie Hiddink

Uitgangscollecte: College van diaconie
meer details

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.