Oliebollen bakken 2015 Oliebollen bakken 2015
Op zaterdag 7 november was het weer zover het jaarlijkse oliebollen bakken met als doel een mooi bedrag bij elkaar te halen [door middel van de oliebollen verkoop] voor het onderhoudsfonds. Om 6.oo uur begon de eerste groep enthousiaste groep oliebollenbakkers te bakken. Na een poosje kwamen ze er achter dat er een bak niet helemaal goed op temperatuur kwam dus moest deze vervangen worden door een andere. Dat was een beetje pech maar niet getreurd toen het eenmaal allemaal draaide en de eerste verkopers rond 10.00 uur kwamen was er al een mooie voorraad gebakken. Soms moesten de verkopers even wachten voor er weer een voorraad was om te verkopen maar deze vrijwilligers werden voorzien van een kop koffie met een oliebol [je moet ze toch geproefd hebben om ze te kunnen verkopen] of een kop soep. Al met al een gezellige boel waar ik jaarlijks naar kan uitkijken. Uiteindelijk bleek dat we er meer gebakken hadden dan dat de verkopers konden verkopen maar ook daar werd snel een prachtige oplossing voor bedacht. De voedselbank in Zutphen hebben we blij kunnen maken met de laatste zakken die we niet meer konden verkopen. De opbrengst van de oliebollen bedraagt maar liefst € 1800.- een mooi bedrag voor het onderhoudsfonds. Graag wil ik Wilfried en Janet bedanken voor de gastvrijheid die jullie toch elk jaar maar weer bieden aan ons zodat wij de ruimte hebben om het deeg te maken de oliebollen te bakken en te verpakken, hier zijn we heel erg blij mee! Verder wil ik ook hierbij alle vrijwilligers heel erg bedanken zonder jullie zou dit niet zo’n succes zijn geworden. Ik hoop dat we met z’n allen er volgend jaar weer net zo’n mooie activiteit van kunnen maken.

Een enthousiaste oliebollenbak