Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse gemeente te Wichmond
 
 
Dank je wel Dank je wel
Beste mensen,
Juni is weer ten einde,  voor mij nog altijd een heftige maand .                   Een maand van vreugde – verdriet maar ook vol verwachting, want hoe zou het zijn daar bij Roland in Mozambique.
Dat was immers het plan nu vijf jaar geleden. We waren gezond en het kon nu nog!
 
Het mocht allemaal niet zo zijn.
 
In mijn kerkenwerk agenda staat : “ Hou voeling met de wortels van je geloof “  Ik kan jullie vertellen dat ik de weg aardig was kwijt geraakt!
 
Op de kast naast de foto van Gerrit staat fier de Paaskaars die ik van jullie mocht ontvangen en af en toe als ik mij verdrietig voel laat ik even het vlammetje
Branden,  een beetje troost, niet te ver want dan verdwijnt het kruis en dat wil ik niet, het is immers het mooiste stukje !
 
De kaars doet mij terug denken aan de periode dat ik cantor – organist was in jullie gemeente, een plek waar kennelijk ook nog aan mij gedacht wordt.
 Ook nu weer met mijn verjaardag mocht ik heel wat kaarten uit de brievenbus  halen!  Knap dat jullie dat nog weten.  Zoals altijd was ik ook nu weer erg  verrast.  Allen die een kaartje stuurden, hartstikke bedankt.
 
Op de orgelbank voel ik mij nog altijd blij, zo af en toe strijk ik neer op mijn oude plek om wat te studeren of om zo maar wat te spelen.
De zondagen zijn gelukkig weer aardig ingevuld met diensten in Deventer en Okkenbroek.
Ik hoorde dat het in Wichmond ook goed gaat. Deddy vertelde mij dat ze niet alleen regelmatig in de vieringen voorgaat maar ook het orgel gaat bespelen en met een zanggroepje werkt uit het nieuwe liedboek. Dat klinkt hoopvol!
 
Ik wens jullie allen alle goeds en nogmaals alle schrijvers….een heel erg         DANK JE WEL!
Janny
 
terug
 
 
 
 

Dienst
datum en tijdstip 09-04-2020 om 20.00 uur
Witte donderdag
meer details

Dienst
datum en tijdstip 10-04-2020 om 20.00 uur
Goede vrijdag
meer details

Dienst
datum en tijdstip 12-04-2020 om 10.00 uur
1e Paasdag
meer details

Dienst
datum en tijdstip 19-04-2020 om 10.00 uur
meer details

 
Stand van zaken en richtlijnen coronavirus in en rondom kerk en gemeente

In verband met de toestand rondom het coronavirus (COVID-19) heeft de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) donderdagmiddag 12 maart j.l. richtlijnen uitgevaardigd met betrekking tot de wijze van handelen in en om de kerk en gemeente in de komende weken.

Wij raden u aan om steeds de de actuele informatie van de Rijksoverheid en het RIVM via de media te volgen en zo mogelijk te bekijken op de website: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19

Voor de regionale situatie kunt u de site van de GGD in uw regio bekijken: https://www.ggd.nl/

Het landelijke bureau van de PKN informeert de gemeenten, kerkenraden en het publiek via de eigen website: https://www.protestantsekerk.nl/nieuws/richtlijnen-rondom-het-coronavirus/

De kerkenraad houdt zich zeker gedurende deze crisis zoveel mogelijk aan alle adviezen en richtlijnen in het belang van de volksgezondheid.

Over de maatregelen die wij binnen onze eigen gemeente hebben genomen en/of nog zullen nemen kunt u lezen op onze website.
Wij proberen de informatie steeds te actualiseren zodra daar aanleiding toe is.


 

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.