Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse gemeente te Wichmond
 
 
Malawi

Malawi
Armoede, aids, oorlog, discriminatie, een handicap. Je zal er maar mee te maken krijgen als kind of jongere. Je kansen op goed onderwijs, werk en dus een eigen inkomen in de toekomst dalen schrikbarend. Wereldwijd gaan daardoor 57 miljoen kinderen niet naar school. En nog veel verlaten de school tussentijds of krijgen slecht onderwijs.
Dit zijn de belangrijkst woorden van de stichting Edukans. Mijn naam is Linda Hendriks en ik heb besloten om mei dit jaar mee te gaan op onderwijsexpeditie naar Malawi. Een kleine reis van twee weken die volledig in het thema zal staan van onderwijs. Vijf dagen lesgeven op een basisschool in Malawi, een huis bezoek en een sportdag organiseren voor slechthorende en dove kinderen. Mijn streefbedrag was €1000,-
 Ik werd uitgenodigd om tijdens de dienst op zondag 8 maart te vertellen over mijn project. Tijdens de gezamenlijke dienst in de protestantse kerk mocht de collecte volledig in het thema staan van mijn project. De opbrengst van deze collecte word besteed aan betere onderwijs materialen op drie scholen in Malawi. Vooraf had ik geen verwachtingen. Voor de dienst zat ik op €777,-  Tijdens de dienst heb ik de mensen mogen vertellen over mijn actie. Het was erg leuk, maar ook spannend om te doen. Er is boven mijn verwachtingen gedoneerd. De collecte had een bedrag van €274 euro. Daarnaast heb ik €100 euro gedoneerd gekregen van de protestante kerk. Ik ben erg blij met deze opbrengst. Dit betekend ook dat ik mijn streefbedrag door deze ochtend heb behaald. Dit zorgt er echter niet voor dat ik stop met het inzamelen van geld voor beter onderwijs in Malawi. Alle donaties zijn nog steeds van harte welkom.  Bedankt allemaal voor uw donatie.
Mocht u het leuk vinden om mij voor, tijdens en na mijn reis te volgen kan dit via www.lindahendriks.inactievooredukans.nl
terug
 
 
 
 

Kerkdienst
datum en tijdstip 26-01-2020 om 10.00 uur
Kinderoppas: Gerrie Hiddink

Uitgangscollecte: College van diakonie
meer details

Kerkdienst
datum en tijdstip 02-02-2020 om 10.00 uur
Heilig Avondmaal

Kinderoppas: Renske Ellenkamp

Uitgangscollecte: College van diakonie
meer details

Kerkdienst
datum en tijdstip 09-02-2020 om 10.00 uur
Kinderoppas: Annet Heuvelink

Uitgangscollecte: College van kerkrentmeesters
meer details

Kerkdienst
datum en tijdstip 16-02-2020 om 10.00 uur
Kinderoppas: Jo Wiersum

Uitgangscollecte: College van diakonie
meer details

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.