Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse gemeente te Wichmond
 
 
Oogsten in de Achterhoek

Oogsten in de Achterhoek
 
 Het valt mij op dat men hier in de Achterhoek ook rond deze Pinkstertijd aan het oogsten is.  Ik heb geleerd wat inkuilen betekent.  Het gras wordt geoogst en opgestapeld voor toekomstig veevoer. Het is een belangrijk en ook een mooi moment in het leven van de veehouders. Het gras is goed dit jaar. We hebben op  de juiste tijd zon gehad en regen – God zij gedankt!  We hebben weer wat te vieren! Op biddag hebben we hiervoor gebeden en God is weer trouw geweest!  We komen rond deze tijd dan ook massaal naar de kerk.  Maar niet alleen om Gods goedheid in het agrarische leven te vieren.  Ook wij komen om diepere redenen, net als Israël: om Pasen, om Pinksteren, om ons heilsverhaal. 
terug
 
 
 
 

Dienst
datum en tijdstip 09-04-2020 om 20.00 uur
Witte donderdag
meer details

Dienst
datum en tijdstip 10-04-2020 om 20.00 uur
Goede vrijdag
meer details

Dienst
datum en tijdstip 12-04-2020 om 10.00 uur
1e Paasdag
meer details

Dienst
datum en tijdstip 19-04-2020 om 10.00 uur
meer details

 
Stand van zaken en richtlijnen coronavirus in en rondom kerk en gemeente

In verband met de toestand rondom het coronavirus (COVID-19) heeft de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) donderdagmiddag 12 maart j.l. richtlijnen uitgevaardigd met betrekking tot de wijze van handelen in en om de kerk en gemeente in de komende weken.

Wij raden u aan om steeds de de actuele informatie van de Rijksoverheid en het RIVM via de media te volgen en zo mogelijk te bekijken op de website: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19

Voor de regionale situatie kunt u de site van de GGD in uw regio bekijken: https://www.ggd.nl/

Het landelijke bureau van de PKN informeert de gemeenten, kerkenraden en het publiek via de eigen website: https://www.protestantsekerk.nl/nieuws/richtlijnen-rondom-het-coronavirus/

De kerkenraad houdt zich zeker gedurende deze crisis zoveel mogelijk aan alle adviezen en richtlijnen in het belang van de volksgezondheid.

Over de maatregelen die wij binnen onze eigen gemeente hebben genomen en/of nog zullen nemen kunt u lezen op onze website.
Wij proberen de informatie steeds te actualiseren zodra daar aanleiding toe is.


 

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.