Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse gemeente te Wichmond
 
 
WINTER WANDELING WICHMOND

WINTER WANDELING WICHMOND
ZWO

W W W oftewel WINTER-WANDELING-WICHMOND
Wat dat met Sinterklaas te maken heeft? Niets toch!!
ALLEEN in tweeduizend en zestien is het doel van de Winterwandeling om de voedselbank in Zutphen te steunen, lijkt een beetje op.........
Eerst lekker wandelen zo'n vijf kilometer tot de pauze, daarna terug
met de Jan Plezier tot het Sociiterrein en dan nog een klein stukje met de benenwagen. Of toch het hele stuk terug lopen. En voor wie niet wil lopen maar wel wil meegenieten, de pauze is bij Camping Warnstee en ingewijden vonden de sfeer vorig jaar supergezellig. 
 
De start is 4 december om 12.30u bij de kerk van Wichmond in de pastorie Dorpsstraat 16 en de Olde Roop zal er ook zijn en onze wandeling met haar blazers begeleiden ,want het mag weer, het is Adventstijd
Voor slechts 2 euro per persoon meedoe is niet verkeerd toch?
En......u steunt er ook nog een goed doel mee, want dit is een aktiviteit van de zwo commissie (zending/werelddiaconaat/ontwikkelingssamenwerking) en het doel ligt om de hoek. U komt ook???
 
terug
 
 
 
 

Palmpasenoptocht AFGELAST
datum en tijdstip 05-04-2020 om 10.00 uur

meer details

Palmzondag Bevestiging ambtsdragers in Besloten dienst
datum en tijdstip 05-04-2020 om 10.00 uur

Op Palmzondag worden de 3 nieuwe ambtsdragers (Dieneke Blanken-de Vries als ouderling, Andrea Kastelein-Schröder als diaken en Gerrit Huurnink als ouderling-kerkrentmeester) bevestigd in een korte dienst waarbij in totaal inclusief de predikant en de koster, 8 personen in de kerk aanwezig zijn. Dan is makkelijk minimaal 1.5 m afstand te houden. Daarmee treden de 3 nieuwe ambtsdragers toe tot de kerkenraad en zijn we weer compleet behalve de vacature jeugdouderling. De dienst is de beluisteren via kerkradio en vanaf Palmzondagmiddag via de website net als afgelopen zondag.
Er is al een mooie dienst voorbereid voor de bevestiging, een deel daarvan zullen we gebruiken in een viering later dit jaar (wellicht pas in september) met woorden als “We zijn verheugd dat jullie nu ten overstaan van de gemeente kunt en wilt uitspreken dat je het ambt hebt aanvaard en bij de bevestiging in april je ja-woord hebt gegeven”.  Deze gang van zaken is afgestemd met onze classispredikant Ds. Van Beelen en past binnen de kerkorde.
 
meer details

Dienst
datum en tijdstip 09-04-2020 om 20.00 uur
Witte donderdag
meer details

Dienst
datum en tijdstip 10-04-2020 om 20.00 uur
Goede vrijdag
meer details

 
Stand van zaken en richtlijnen coronavirus in en rondom kerk en gemeente

In verband met de toestand rondom het coronavirus (COVID-19) heeft de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) donderdagmiddag 12 maart j.l. richtlijnen uitgevaardigd met betrekking tot de wijze van handelen in en om de kerk en gemeente in de komende weken.

Wij raden u aan om steeds de de actuele informatie van de Rijksoverheid en het RIVM via de media te volgen en zo mogelijk te bekijken op de website: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19

Voor de regionale situatie kunt u de site van de GGD in uw regio bekijken: https://www.ggd.nl/

Het landelijke bureau van de PKN informeert de gemeenten, kerkenraden en het publiek via de eigen website: https://www.protestantsekerk.nl/nieuws/richtlijnen-rondom-het-coronavirus/

De kerkenraad houdt zich zeker gedurende deze crisis zoveel mogelijk aan alle adviezen en richtlijnen in het belang van de volksgezondheid.

Over de maatregelen die wij binnen onze eigen gemeente hebben genomen en/of nog zullen nemen kunt u lezen op onze website.
Wij proberen de informatie steeds te actualiseren zodra daar aanleiding toe is.


 

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.