Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse gemeente te Wichmond
 
 
Zondag 20 JULI: Doopdienst Zondag 20 JULI: Doopdienst
Welke diensten hebben we in het vooruitzicht?  Kunnen mensen daarin een actieve rol spelen? De eerste is een doopdienst.  Op zondag 20 juli zal de doop worden bediend aan Hendrik Heuvelink, derde zoon van Ep en Mariko Heuvelink-Yoshikawa en broer van Derk en Jan Willem. In een doopdienst spelen meerderen een rol – de ouders, de omringende familie (Mariko’s zus Ritsuko komt speciaal voor een weekend helemaal uit Japan!), de kinderen die bij de kerk horen (en anderen als ze erbij willen zijn – iedereen is welkom!), de jeugdouderling, de verzorgsters van de doopkaars en de druiventros.  Ook ons A capellakoor bereidt zich voor.  Fijn dus dat we dit met zo velen doen.  Ik hoop op een goede opkomst!  Door er te zijn bemoedigen we elkaar in het geloof.  En een doopdienst is ook een moment om weer even stil te zijn bij onze eigen doop.  Het geloofsleven is een weg, want Christus zei Ik ben de weg de waarheid en het leven. De doop staat aan het begin van die weg van het geloof in Hem.  Het is een spannende weg, weliswaaar met zijn rechte stukken van gewoon doen en er niet bij stil staan, maar dan ook wel eens bochten en verandering van inzicht.  Het gaat over heuvels, misschien zelfs langs bergtoppen van helder zien en blij geloven, maar ook wel door dalen, donkere tijden.  Iedere zondag krijgen we de zegen mee om verder op weg te gaan. We gaan niet alleen!  Hij die dit leven van alle kanten gekend heeft, Hij gaat met u mee, zal uw troost zijn en uw inspiratie.  Dit is ons geloof!
terug
 
 
 
 

Dienst
datum en tijdstip 09-04-2020 om 20.00 uur
Witte donderdag
meer details

Dienst
datum en tijdstip 10-04-2020 om 20.00 uur
Goede vrijdag
meer details

Dienst
datum en tijdstip 12-04-2020 om 10.00 uur
1e Paasdag
meer details

Dienst
datum en tijdstip 19-04-2020 om 10.00 uur
meer details

 
Stand van zaken en richtlijnen coronavirus in en rondom kerk en gemeente

In verband met de toestand rondom het coronavirus (COVID-19) heeft de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) donderdagmiddag 12 maart j.l. richtlijnen uitgevaardigd met betrekking tot de wijze van handelen in en om de kerk en gemeente in de komende weken.

Wij raden u aan om steeds de de actuele informatie van de Rijksoverheid en het RIVM via de media te volgen en zo mogelijk te bekijken op de website: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19

Voor de regionale situatie kunt u de site van de GGD in uw regio bekijken: https://www.ggd.nl/

Het landelijke bureau van de PKN informeert de gemeenten, kerkenraden en het publiek via de eigen website: https://www.protestantsekerk.nl/nieuws/richtlijnen-rondom-het-coronavirus/

De kerkenraad houdt zich zeker gedurende deze crisis zoveel mogelijk aan alle adviezen en richtlijnen in het belang van de volksgezondheid.

Over de maatregelen die wij binnen onze eigen gemeente hebben genomen en/of nog zullen nemen kunt u lezen op onze website.
Wij proberen de informatie steeds te actualiseren zodra daar aanleiding toe is.


 

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.