Bloemstuk Laatste zondag kerkelijk jaar

Loslaten en afscheid nemen is een moeilijke weg om te gaan:
In deze schikking zien we verbeeld hoe de profeet Elisa bij Elia blijft tijdens diens tocht op weg naar zijn levenseinde.
Als laatste stap gaan de profeten door het water van de Jordaan.
Water dat geen dreiging vormt, maar waar een weg komt om te gaan.
Belofte van nieuw leven.
In de schaal zien we water waarop twee samen gebonden bundels gras staan, zij verbeelden Elia en Elisa, mensen die elkaar vasthouden, sterken, omgeven door de Geest van God.
Tot het moment komt dat het tijd is om elkaar los te laten.
Elisa houdt vast wat van waarde is, mag ervaren dat er ook voor hem een weg komt door het water.
Hij kan verder gaan door de herinneringen vast te houden, ze vruchtbaar te maken in zijn leven.
Elisa leert om op zijn eigen wijze te leven vanuit Gods Geest.
Onder de schikking ligt een paarse doek: paars is de kleur van de rouw.
Bij de schikking staan kaarsen symbool voor de vijf mensen die wij nu gedenken en één kaars voor hen die niet genoemd zijn.
Zij staan allen in het grote licht van God en  mogen stralen vanuit dat licht.
De witte bloemschikkig taat daar symbool voor.
Voorbij de wolk van mijn verdriet licht jouw gelaat soms even op.
Je bent ver weg en toch dichtbij het licht dat jou omgeeft is ook in mij wanneer ik bid:
Ik geloof in de Liefde
Ik geloof en het Leven
Ik geloof in het Licht
waarin jij woont voorgoed.
Voorbij de wolk van mijn verdriet raakt tijd de eeuwigheid