Welkom op de site van de protestantse gemeente te Wichmond.

Welkom in de kerk......maar Welkom in de kerk......maar
 WELKOM IN DE KERK!                  maar wat moet je daar voor doen.
Het is weer mogelijk om een kerkdienst te bezoeken en de ervaringen van kerkbezoekers zijn ronduit positief ondanks de beperkingen.
Om een kerkdienst te bezoeken moet je reserveren. Dit kan door een email (heeft onze voorkeur) te sturen met daarin je naam, telefoonnummer en de datum van de te bezoeken dienst naar pknwichmond@gmail.com ,of als mailen niet lukt, te bellen met Tineke ten Dijk tel 0575-441282.
Zaterdagavond voor 20.00 uur krijg je bericht of je bent uitgenodigd voor de kerkdienst van zondagmorgen.
Alleen mensen die uitgenodigd worden komen naar de kerk!
Tot op heden hebben wij iedereen nog kunnen plaatsen maar als er teveel aanmeldingen zijn gaan onze gemeenteleden voor.
Met vriendelijke groet,
De kerkenraad.

Historie kerkelijke gemeente in Wichmond Historie kerkelijke gemeente in Wichmond

De Protestantse gemeente te Wichmond is de voortzetting van de eerste kerkgemeente die Sint Ludger aan de IJssel in Wichmond begon. Het werd zijn uitgangspunt voor het Christelijk zendingswerk in deze regio. De vroegst bekende vermelding - Withmundi - stamt al uit 794. Daarmee is dit het oudste kerkdorp in de Graafschap. De oorspronkelijke nederzetting verdween met het godshuis van Ludger tijdens de 80-jarige Oorlog. Daarna ging men gewoonlijk naar de dichtstbijzijnde kerk in de buurdorpen. De tegenwoordige kerk en pastorie werden net na het midden van de 19e eeuw gebouwd voor de Nederlands Hervormde gemeente, die toen door de bewoners in de omtrek werd gesticht. Daaromheen groeide het huidige kerkdorp Wichmond. Achter de kerk bevindt zich gebouw Withmundi dat voor kerkelijke en maatschappelijke activiteiten wordt gebruikt, van jeugdwerk en dagelijkse, professionele kinderopvang tot zangvereniging en de oecumenische vrouwengroep, maar bijvoorbeeld ook bij uitvaarten. Kerk en pastorie zijn samen een gemeentelijk monument (Gemeente Bronckhorst). Het Knipscheerorgel (1867) is rijksmonument. Onze kerkgemeente behoort al vanaf het begin tot de Protestantse Kerk in Nederland. Sinds 7 maart 2011 blijkt dat ook uit de nieuwe naam: Protestantse gemeente te Wichmond.

datum en tijdstip 16-08-2020 om 10.00 uur
Kinderoppas: Renske Ellenkamp