Welkom op de site van de protestantse gemeente te Wichmond.

Kerkdiensten te volgen via livestream Kerkdiensten te volgen via livestream
De kerkdienst is vanaf heden te volgen via een livestream welke later ook terug te kijken is. Klik hiervoor op de link onder de desbetreffende kerkdienst aan de rechterkant van het scherm of "Beluisteren Kerkdiensten" in het groene blok met opties aan de linkerkant van het scherm.
Wilt u een lied aandragen voor een kerkdienst? Dat kan!  Stuur uw suggestie naar twiersum@hetnet.nl. of bel: 0575-441376

informatie rondom het coronavirus informatie rondom het coronavirus
Namens de kerkenraad de volgende mededeling:
In mei en juni zijn er online kerkdiensten, de huidige situatie wordt voortgezet. Vanaf 1 juli zijn er onder  voorbehoud, en met in achtneming van de bepalingen uit het nog op te stellen gebruiksplan, fysieke kerkdiensten.

m.vr.gr.
Gerrit Huurnink

De kerkenraad van de Protestantse Kerk in Wichmond heeft besloten dat we niet in de kerk samenkomen t/m 1 juni, dat diensten met 3 mensen aanwezig (dominee, koster en iemand voor de muziek uit een computer) worden gehouden. Deze diensten zijn via de kerkradio rechtstreeks te beluisteren, en vanaf enkele uren later via de website.

Voor uitvaartdiensten houden we ons uiteraard ook aan de landelijke richtlijnen.

Historie kerkelijke gemeente in Wichmond Historie kerkelijke gemeente in Wichmond

De Protestantse gemeente te Wichmond is de voortzetting van de eerste kerkgemeente die Sint Ludger aan de IJssel in Wichmond begon. Het werd zijn uitgangspunt voor het Christelijk zendingswerk in deze regio. De vroegst bekende vermelding - Withmundi - stamt al uit 794. Daarmee is dit het oudste kerkdorp in de Graafschap. De oorspronkelijke nederzetting verdween met het godshuis van Ludger tijdens de 80-jarige Oorlog. Daarna ging men gewoonlijk naar de dichtstbijzijnde kerk in de buurdorpen. De tegenwoordige kerk en pastorie werden net na het midden van de 19e eeuw gebouwd voor de Nederlands Hervormde gemeente, die toen door de bewoners in de omtrek werd gesticht. Daaromheen groeide het huidige kerkdorp Wichmond. Achter de kerk bevindt zich gebouw Withmundi dat voor kerkelijke en maatschappelijke activiteiten wordt gebruikt, van jeugdwerk en dagelijkse, professionele kinderopvang tot zangvereniging en de oecumenische vrouwengroep, maar bijvoorbeeld ook bij uitvaarten. Kerk en pastorie zijn samen een gemeentelijk monument (Gemeente Bronckhorst). Het Knipscheerorgel (1867) is rijksmonument. Onze kerkgemeente behoort al vanaf het begin tot de Protestantse Kerk in Nederland. Sinds 7 maart 2011 blijkt dat ook uit de nieuwe naam: Protestantse gemeente te Wichmond.

datum en tijdstip 07-06-2020 om 10.00 uur
Livestream via: https://youtu.be/zQqCDkciRfI