Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse gemeente te Wichmond
 
 
Een visite op maandagochtend Een visite op maandagochtend
Enkele weken geleden bracht ik een bezoek aan mijn buurvrouw Marijn Dijkstra, waar in haar naaiatelier een groepje dames zat te zwoegen aan de nieuwe antependia voor onze kerk.
Hoewel ik wel wat gewend ben op het gebied van handwerken en knutselen, keek ik mijn ogen uit, wat daar gebeurde.
Het is uitermate priegelig werk, waarbij kleine lapjes stof aan de hand van een patroontekening op transparant folie moeten worden geknipt en op de juiste plek op het doek gestreken, om vervolgens erop genaaid te worden middels een speciale techniek.
De moed zou je in de schoenen zinken bij het zien van de wirwar van patronen en stofjes en ik begreep meteen de verzuchting van één van de dames, dat het op zijn minst een jaar gaat duren, voor het klaar is.

Ik vind het dan ook een knappe prestatie van deze dames, dat ze dit karwei op zich genomen hebben en zich niet laten ontmoedigen door tegenslagen, zoals een in spiegelbeeld uitgeknipt patroon of een scheve naad die weer uitgehaald moet worden.
De lat ligt ook erg hoog, begreep ik al snel, want waar ik de buitenrand van één der kleden al heel mooi vond, was de naaister zelf ontevreden over een hoekje, dat niet mooi rond liep en dat ze de volgende keer waarschijnlijk weer uit ging halen om opnieuw te stikken.
Ik ben er dan ook van overtuigd dat het resultaat, hoewel dat inderdaad misschien nog een jaar op zich laat wachten, buitengewoon de moeite waard zal zijn en dat we als gemeente trots op de dames mogen zijn die dit op zich genomen hebben.
Naar ik begrepen heb zijn bezoekers welkom om eens een kijkje te gaan nemen en ik kan het iedereen aanraden; het is de moeite waard om zo een indruk op te doen, wat er aan vooraf gaat, voor de nieuwe kleden in de kerk hangen.
 
Marieke Maandag.  
 
terug
 
 
 
 

Palmpasenoptocht AFGELAST
datum en tijdstip 05-04-2020 om 10.00 uur

meer details

Palmzondag Bevestiging ambtsdragers in Besloten dienst
datum en tijdstip 05-04-2020 om 10.00 uur

Op Palmzondag worden de 3 nieuwe ambtsdragers (Dieneke Blanken-de Vries als ouderling, Andrea Kastelein-Schröder als diaken en Gerrit Huurnink als ouderling-kerkrentmeester) bevestigd in een korte dienst waarbij in totaal inclusief de predikant en de koster, 8 personen in de kerk aanwezig zijn. Dan is makkelijk minimaal 1.5 m afstand te houden. Daarmee treden de 3 nieuwe ambtsdragers toe tot de kerkenraad en zijn we weer compleet behalve de vacature jeugdouderling. De dienst is de beluisteren via kerkradio en vanaf Palmzondagmiddag via de website net als afgelopen zondag.
Er is al een mooie dienst voorbereid voor de bevestiging, een deel daarvan zullen we gebruiken in een viering later dit jaar (wellicht pas in september) met woorden als “We zijn verheugd dat jullie nu ten overstaan van de gemeente kunt en wilt uitspreken dat je het ambt hebt aanvaard en bij de bevestiging in april je ja-woord hebt gegeven”.  Deze gang van zaken is afgestemd met onze classispredikant Ds. Van Beelen en past binnen de kerkorde.
 
meer details

Dienst
datum en tijdstip 09-04-2020 om 20.00 uur
Witte donderdag
meer details

Dienst
datum en tijdstip 10-04-2020 om 20.00 uur
Goede vrijdag
meer details

 
Stand van zaken en richtlijnen coronavirus in en rondom kerk en gemeente

In verband met de toestand rondom het coronavirus (COVID-19) heeft de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) donderdagmiddag 12 maart j.l. richtlijnen uitgevaardigd met betrekking tot de wijze van handelen in en om de kerk en gemeente in de komende weken.

Wij raden u aan om steeds de de actuele informatie van de Rijksoverheid en het RIVM via de media te volgen en zo mogelijk te bekijken op de website: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19

Voor de regionale situatie kunt u de site van de GGD in uw regio bekijken: https://www.ggd.nl/

Het landelijke bureau van de PKN informeert de gemeenten, kerkenraden en het publiek via de eigen website: https://www.protestantsekerk.nl/nieuws/richtlijnen-rondom-het-coronavirus/

De kerkenraad houdt zich zeker gedurende deze crisis zoveel mogelijk aan alle adviezen en richtlijnen in het belang van de volksgezondheid.

Over de maatregelen die wij binnen onze eigen gemeente hebben genomen en/of nog zullen nemen kunt u lezen op onze website.
Wij proberen de informatie steeds te actualiseren zodra daar aanleiding toe is.


 

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.