Spreken over geloofsgestalten Spreken over geloofsgestalten
Met een groepje van zo’n tien mensen hebben we vijf avonden gesproken over  de geloofsgestalten zoals die door Arjan Plaisier in zijn boek “Overvloed en overgave” worden verwoord.  Hij vergelijkt de uitingen van het geloof met de seizoen nl. lente, zomer, herfst en winter. In een reader was hiervan door Rien Baauw een uittreksel gemaakt.  En ondanks het moeilijke taalgebruik wist Rien er een levendige discussie van te maken. Ieder kon spreken over zijn of haar eigen levenservaring met het geloof. De gesprekken kregen op deze manier een warm en persoonlijk karakter. Juist deze verschillende belevingen deden zien hoe verrijkend het kan zijn om zonder vooroordelen naar elkaar te luisteren.  Het zo met een open houding naar elkaar luisteren en bij elkaar zijn werd ervaren als “dat zouden we meer moeten doen!”.
Eėn van de groepsleden,  Ap Addink.

15 februari 2016.

Kerkdienst H.A.