Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse gemeente te Wichmond
 
 
Paaswaketocht 2016 – 'Ik ga. Zet een stap naar de ander.' Paaswaketocht 2016 – 'Ik ga. Zet een stap naar de ander.'
In de Paasnacht van 26 op 27 maart vindt de inmiddels al een traditie geworden Paaswandelwake plaats. We wandelen die nacht 20 à 25 km van kerk naar kerk; van donker naar licht. Het thema is dit jaar 'Ik ga. Zet een stap naar de ander.' De tocht begint om 23.00 uur bij de kerk in Almen met een korte dienst en we zijn op Paasochtend rond 08.00 uur (dan zomertijd!) in kerk De Wijngaard aan de Wilhelminalaan in Zutphen voor een gezamenlijk ontbijt. De wandeling gaat zoals altijd deels over onverharde paden en voert door bossen en velden. Warme kleding en goede schoenen zijn dus erg aan te raden. De korte diensten en activiteiten die tijdens de nacht gehouden worden verzorgen diverse predikanten en jeugdwerkers van de deelnemende gemeenten. De route en de organisatie ligt bij jongeren en ondersteunende vrijwilligers (o.a. uit Wichmond), die de afgelopen weken al stevig in de weer zijn geweest om ook van deze editie weer een bijzonder gebeuren te maken. Onderweg zijn er stops met koffie, thee, soep e.d. Betrokken (PKN) kerkgemeenten zijn Almen, Eefde, Vorden, Warnsveld-Leesten, Wichmond en Zutphen. Niet alle kerken worden aangedaan. Deelname is gratis. Er is geen beperking voor wat betreft de leeftijd van de deelnemers: iedereen is welkom, maar het is allereerst een activiteit voor en door jongeren. Meedoen is gratis. Tijdig opgeven is prettig met het oog op de verzorging van eten en drinken  en het regelen van de tijdens de tocht verplicht te dragen veiligheidshesjes. Aanmelden van deelnemers uit onze eigen kerk kan via Annet en Caroline of Han, maar ook rechtstreeks op Graag tot ziens!
Het gezamelijke jeugdwerk.
 
 
terug
 
 
 
 

Dienst
datum en tijdstip 09-04-2020 om 20.00 uur
Witte donderdag
meer details

Dienst
datum en tijdstip 10-04-2020 om 20.00 uur
Goede vrijdag
meer details

Dienst
datum en tijdstip 12-04-2020 om 10.00 uur
1e Paasdag
meer details

Dienst
datum en tijdstip 19-04-2020 om 10.00 uur
meer details

 
Stand van zaken en richtlijnen coronavirus in en rondom kerk en gemeente

In verband met de toestand rondom het coronavirus (COVID-19) heeft de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) donderdagmiddag 12 maart j.l. richtlijnen uitgevaardigd met betrekking tot de wijze van handelen in en om de kerk en gemeente in de komende weken.

Wij raden u aan om steeds de de actuele informatie van de Rijksoverheid en het RIVM via de media te volgen en zo mogelijk te bekijken op de website: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19

Voor de regionale situatie kunt u de site van de GGD in uw regio bekijken: https://www.ggd.nl/

Het landelijke bureau van de PKN informeert de gemeenten, kerkenraden en het publiek via de eigen website: https://www.protestantsekerk.nl/nieuws/richtlijnen-rondom-het-coronavirus/

De kerkenraad houdt zich zeker gedurende deze crisis zoveel mogelijk aan alle adviezen en richtlijnen in het belang van de volksgezondheid.

Over de maatregelen die wij binnen onze eigen gemeente hebben genomen en/of nog zullen nemen kunt u lezen op onze website.
Wij proberen de informatie steeds te actualiseren zodra daar aanleiding toe is.


 

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.