Paaswaketocht 2016 – 'Ik ga. Zet een stap naar de ander.' Paaswaketocht 2016 – 'Ik ga. Zet een stap naar de ander.'
In de Paasnacht van 26 op 27 maart vindt de inmiddels al een traditie geworden Paaswandelwake plaats. We wandelen die nacht 20 à 25 km van kerk naar kerk; van donker naar licht. Het thema is dit jaar 'Ik ga. Zet een stap naar de ander.' De tocht begint om 23.00 uur bij de kerk in Almen met een korte dienst en we zijn op Paasochtend rond 08.00 uur (dan zomertijd!) in kerk De Wijngaard aan de Wilhelminalaan in Zutphen voor een gezamenlijk ontbijt. De wandeling gaat zoals altijd deels over onverharde paden en voert door bossen en velden. Warme kleding en goede schoenen zijn dus erg aan te raden. De korte diensten en activiteiten die tijdens de nacht gehouden worden verzorgen diverse predikanten en jeugdwerkers van de deelnemende gemeenten. De route en de organisatie ligt bij jongeren en ondersteunende vrijwilligers (o.a. uit Wichmond), die de afgelopen weken al stevig in de weer zijn geweest om ook van deze editie weer een bijzonder gebeuren te maken. Onderweg zijn er stops met koffie, thee, soep e.d. Betrokken (PKN) kerkgemeenten zijn Almen, Eefde, Vorden, Warnsveld-Leesten, Wichmond en Zutphen. Niet alle kerken worden aangedaan. Deelname is gratis. Er is geen beperking voor wat betreft de leeftijd van de deelnemers: iedereen is welkom, maar het is allereerst een activiteit voor en door jongeren. Meedoen is gratis. Tijdig opgeven is prettig met het oog op de verzorging van eten en drinken  en het regelen van de tijdens de tocht verplicht te dragen veiligheidshesjes. Aanmelden van deelnemers uit onze eigen kerk kan via Annet en Caroline of Han, maar ook rechtstreeks op Graag tot ziens!
Het gezamelijke jeugdwerk.

Kerkdienst H.A.