Nieuwsbericht juni 2016 Kerk en Vluchteling Zutphen e.o. staat klaar Nieuwsbericht juni 2016 Kerk en Vluchteling Zutphen e.o. staat klaar

Bijna is het zo ver. Deze zomer komen asielzoekers / vluchtelingen naar de noodopvang in Warnsveld en het AZC van Zutphen. Kerk en Vluchteling Zutphen e.o. staat klaar.  We hebben 21 maatjes , een pool van zo'n 60 'losse' vrijwilligers en een actieve werkgroep waaraan 13 mensen van verschillende kerken in Zutphen, Wichmond / Vierakker en Eefde aan deelnemen. Kerken en geloofsgemeenschappen die iets willen organiseren of ideeën hebben, kunnen zich melden via bij onderstaande contactpersonen.

Oplevering noodopvanglocatie gebouw De Mate, op het terrein van GGNet – Warnsveld

Vanaf 6 juli is gebouw De Mate gereed en kunnen de eerste bewoners instromen. Het COA vangt in dit gebouw 200 bewoners op.
Ook plaats het COA twee woonunits bij het gebouw de Mate. De verwachting is dat begin vierde kwartaal 2016 de volgende 200 bewoners in deze units instromen.

Oplevering van het AZC ( voormalige politieschool ): vindt plaats in week 25, de eerste bewoners worden dan in week 29 verwacht.

We hebben de neiging al van alles op poten te zetten. Het COA dat verantwoordelijk is voor 'bed, bad, brood en WiFi' , geeft aan niet te hard van stapel te lopen. En eerst te kijken waar de behoefte ligt van de mensen en ze wat tot rust te laten komen. Dat gaan we zeker doen. We zorgen dat deze zomer mensen klaar staan om, in afstemming met andere organisaties, wat te organiseren. Intussen staan er wel een paar initiatieven in de startblokken. De eerste matches tussen de maatjes en vluchtelingen zullen worden gemaakt, we gaan fietslessen organiseren via Leef! en een taalcafé beginnen via PKN Warnsveld. Intussen loopt een samen-koken-project met jonge statushouders.

Kerk en Vluchteling informeert iedereen zo goed mogelijk. Zo konden op 14 april alle betrokkenen luisteren naar de ervaringen van stichting Present uit Apeldoorn en gaf de coördinator van de taalcoaches uitleg over het leren van Nederlands.  We kwamen met elkaar in gesprek en werden geïnspireerd door het verhaal van Pinksteren: we gaan elkaar verstaan! Wie het verslag van de avond wil ontvangen, kan een e-mail sturen.

Wil je actuele info? Volg ons dan op Facebook (Kerk en Vluchteling Zutphen) en abonneer je op de digitale nieuwsbrief van geloveninzutphen.nl. Voor het laatste nieuws rondom de huisvesting kan je terecht op de website van de gemeente Zutphen. En zijn er ideeën of initiatieven binnen de kerken voor vluchtelingen, dan horen we dat graag. Wie weet kunnen we u verder helpen. Mail ons:
Of neem contact op met de contact personen van Wichmond / Vierakker.
Elly Marijnissen tel: 441276 –
Rien Baauw, tel: 441744  -

Deddie van Alphen, voorzitter: 0575-574358

Oecumenische oogstdankviering