Keerzijde Olympische Spelen - Janneke Harmsen-Bakker

Keerzijde Olympische Spelen  - Janneke Harmsen-Bakker
Leuk!
De Olympische Spelen beginnen binnenkort weer. Heeft u er ook zin in om ze te volgen en te kijken wie er allemaal medailles gaan winnen?

Maar heeft u al eens aan de keerzijde van de Olympische Spelen gedacht? Uit onderzoek na Londen is gebleken dat het gelukscijfer van de Olympische sporter 0,3 lager ligt dan de gemiddelde Nederlander en dat dit cijfer een jaar na de Olympische Spelen nog verder gezakt is naar 1 hele punt onder het gemiddelde…...
Wij zetten de Olympische sporter op een voetstuk, wij aanbidden hem/haar. Op het jeugdjournaal hadden ze het over ‘onze Helden’. Maar de wereld achter deze sporter zien we niet. Altijd maximaal trainen, de wil en mentaliteit creëren om de beste te zijn van de wereld, veel weg van huis, eenzaamheid, de invloed van media, sponsors en doping…….

Fysiek hebben deze sporters alles, maar hoe is dat op geestelijk niveau?
U kunt de Olympische Sporter helpen, door hem/haar mee te nemen in uw gebeden. Ze mogen ervaren dat Jezus er ook voor hen is met zijn onvoorwaardelijke liefde.
Laten we bidden dat ze mogen ervaren wie ze zijn in Jezus, hoe God ze gemaakt heeft. Dat ze eerlijke wedstrijden spelen.

29 juli ga ik naar Brazilië om nog een stukje extra te doen dan voor ze te bidden. Ik ga naar Rio om er voor de sporter ‘te zijn’. Voor de sporter die Jezus al kent, maar ook voor de sporter die Jezus nog niet aangenomen heeft. Om ze te bemoedigen, bij te staan in vreugde, maar ook bij teleurstellingen. Wat er op dat moment nodig is.
We komen met ongeveer 140 ‘sportpastors’ van over de hele wereld bij elkaar in Rio en in het Olympisch dorp is een ‘kerk’ die altijd open is voor degene die daar behoefte aan heeft.

Ziet u straks iets op tv, in de krant of op internet over de Olympische Spelen, bid dan aub mee en geniet van het kijken naar sport. God heeft niet voor niets de sporter dit talent gegeven J

Janneke Harmsen-Bakker
U kunt Janneke ook helpen door haar mee te nemen in uw gebeden.
Wilt u Janneke financieel ondersteunen?
Dan kunt u een gift overmaken op NL 93 INGB 0004831565 t.n.v. St. geloofshelden (ANBI status) o.v.v. project Rio. Dit helpt haar in haar onkosten.

Zangdienst (AFGELAST vanwege coronavirus COVID-19)
datum en tijdstip 29-03-2020 om 10.00 uur
Kinderoppas: Annet Heuvelink