Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse gemeente te Wichmond
 
 
Keerzijde Olympische Spelen - Janneke Harmsen-Bakker

Keerzijde Olympische Spelen - Janneke Harmsen-Bakker
Keerzijde Olympische Spelen  - Janneke Harmsen-Bakker
Leuk!
De Olympische Spelen beginnen binnenkort weer. Heeft u er ook zin in om ze te volgen en te kijken wie er allemaal medailles gaan winnen?
 
Maar heeft u al eens aan de keerzijde van de Olympische Spelen gedacht? Uit onderzoek na Londen is gebleken dat het gelukscijfer van de Olympische sporter 0,3 lager ligt dan de gemiddelde Nederlander en dat dit cijfer een jaar na de Olympische Spelen nog verder gezakt is naar 1 hele punt onder het gemiddelde…...
Wij zetten de Olympische sporter op een voetstuk, wij aanbidden hem/haar. Op het jeugdjournaal hadden ze het over ‘onze Helden’. Maar de wereld achter deze sporter zien we niet. Altijd maximaal trainen, de wil en mentaliteit creëren om de beste te zijn van de wereld, veel weg van huis, eenzaamheid, de invloed van media, sponsors en doping…….
 
Fysiek hebben deze sporters alles, maar hoe is dat op geestelijk niveau?
U kunt de Olympische Sporter helpen, door hem/haar mee te nemen in uw gebeden. Ze mogen ervaren dat Jezus er ook voor hen is met zijn onvoorwaardelijke liefde.
Laten we bidden dat ze mogen ervaren wie ze zijn in Jezus, hoe God ze gemaakt heeft. Dat ze eerlijke wedstrijden spelen.
 
29 juli ga ik naar Brazilië om nog een stukje extra te doen dan voor ze te bidden. Ik ga naar Rio om er voor de sporter ‘te zijn’. Voor de sporter die Jezus al kent, maar ook voor de sporter die Jezus nog niet aangenomen heeft. Om ze te bemoedigen, bij te staan in vreugde, maar ook bij teleurstellingen. Wat er op dat moment nodig is.
We komen met ongeveer 140 ‘sportpastors’ van over de hele wereld bij elkaar in Rio en in het Olympisch dorp is een ‘kerk’ die altijd open is voor degene die daar behoefte aan heeft.
 
Ziet u straks iets op tv, in de krant of op internet over de Olympische Spelen, bid dan aub mee en geniet van het kijken naar sport. God heeft niet voor niets de sporter dit talent gegeven J
 
Janneke Harmsen-Bakker
U kunt Janneke ook helpen door haar mee te nemen in uw gebeden.
Wilt u Janneke financieel ondersteunen?
Dan kunt u een gift overmaken op NL 93 INGB 0004831565 t.n.v. St. geloofshelden (ANBI status) o.v.v. project Rio. Dit helpt haar in haar onkosten.
 
terug
 
 
 
 

Zangdienst (AFGELAST vanwege coronavirus COVID-19)
datum en tijdstip 29-03-2020 om 10.00 uur
Kinderoppas: Annet Heuvelink
meer details

Palmpasenoptocht AFGELAST
datum en tijdstip 05-04-2020 om 10.00 uur

meer details

Palmzondag Bevestiging ambtsdragers in Besloten dienst
datum en tijdstip 05-04-2020 om 10.00 uur

Op Palmzondag worden de 3 nieuwe ambtsdragers (Dieneke Blanken-de Vries als ouderling, Andrea Kastelein-Schröder als diaken en Gerrit Huurnink als ouderling-kerkrentmeester) bevestigd in een korte dienst waarbij in totaal inclusief de predikant en de koster, 8 personen in de kerk aanwezig zijn. Dan is makkelijk minimaal 1.5 m afstand te houden. Daarmee treden de 3 nieuwe ambtsdragers toe tot de kerkenraad en zijn we weer compleet behalve de vacature jeugdouderling. De dienst is de beluisteren via kerkradio en vanaf Palmzondagmiddag via de website net als afgelopen zondag.
Er is al een mooie dienst voorbereid voor de bevestiging, een deel daarvan zullen we gebruiken in een viering later dit jaar (wellicht pas in september) met woorden als “We zijn verheugd dat jullie nu ten overstaan van de gemeente kunt en wilt uitspreken dat je het ambt hebt aanvaard en bij de bevestiging in april je ja-woord hebt gegeven”.  Deze gang van zaken is afgestemd met onze classispredikant Ds. Van Beelen en past binnen de kerkorde.
 
meer details

Oecumenische Vrouwengroep Wichmond-Vierakker
datum en tijdstip 22-04-2020 om 19.30 uur
meer details

 
Stand van zaken en richtlijnen coronavirus in en rondom kerk en gemeente

In verband met de toestand rondom het coronavirus (COVID-19) heeft de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) donderdagmiddag 12 maart j.l. richtlijnen uitgevaardigd met betrekking tot de wijze van handelen in en om de kerk en gemeente in de komende weken.

Wij raden u aan om steeds de de actuele informatie van de Rijksoverheid en het RIVM via de media te volgen en zo mogelijk te bekijken op de website: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19

Voor de regionale situatie kunt u de site van de GGD in uw regio bekijken: https://www.ggd.nl/

Het landelijke bureau van de PKN informeert de gemeenten, kerkenraden en het publiek via de eigen website: https://www.protestantsekerk.nl/nieuws/richtlijnen-rondom-het-coronavirus/

De kerkenraad houdt zich zeker gedurende deze crisis zoveel mogelijk aan alle adviezen en richtlijnen in het belang van de volksgezondheid.

Over de maatregelen die wij binnen onze eigen gemeente hebben genomen en/of nog zullen nemen kunt u lezen op onze website.
Wij proberen de informatie steeds te actualiseren zodra daar aanleiding toe is.


 

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.