Een bericht van Janneke Harmsen uit Rio de Janeiro Een bericht van Janneke Harmsen uit Rio de Janeiro
Tijdens de Paralympische Spelen ben ik werkzaam in het Paralympisch dorp waar de atleten verblijven. In het dorp is een Multi Faith Centre. Hier kunnen de atleten terecht voor verschillende geloven; Islam, Boeddhisme, Hindoeïsme, Jodendom en het Christelijke geloof. Het centrum is open van 8:00-22:00. Voor de Christenen is er een bijeenkomst met zingen, bijbel studie en gebed om 10:00 en om 17:00 uur. Op de andere tijden zijn de atleten en coaches welkom voor 1 op 1 gesprekken.
Mijn taak is samen met mijn kamergenote Sadrine uit Zwitserland het bezoeken van het mini ziekenhuis hier in het Paralympisch dorp en de 1 op 1 gesprekken.
In één van deze gesprekken ontmoette ik Tom uit Kenia. Hij is een begeleider/mede renner van een blinde atleet. Tom is tijdens de Paralympische Spelen in Londen tot geloof gekomen. Daarvoor was hij strijder in Kenia, hij streed voor zijn dorp, moest vechten voor water uit een poel, waar ook de koeien uit drinken op een uur loopafstand. Nu is hij een strijder voor Jezus. En vecht nog steeds voor zijn dorp, maar nu op een andere manier. Hij is bezig met een waterput en hoopt dat buurdorpen dan bij zijn dorp komen voor water en dat hij zo het evangelie kan verspreiden.
Wat een mooie getuigenis! Wat mooi dat we hier over Jezus kunnen vertellen en dat het dan over de hele wereld mee terug gaat, naar zoveel verschillende landen! Romeinen 10 vers 14-15 en 18 :Maar hoe kunnen ze Hem aanroepen als ze niet in Hem geloven? En hoe kunnen ze in Hem geloven als ze niet over Hem hebben gehoord? En hoe kunnen ze over Hem horen als Hij niet verkondigd wordt? En hoe kan iemand verkondigen als hij niet is uitgezonden?
'Welkom zijn zij die goed nieuws verkondigen'.
'Hun roep klinkt over heel de aarde, hun woorden tot de uiteinden van de wereld'. Ik dank de Heer dat er tijdens deze Spelen vele zaadjes gepland mogen worden en dat er vele atleten mogen veranderen, net als Tom.

Janneke  Brazilië.