Gespreksgroep 'geloofsopvoeding' voor ouders en grootouders Gespreksgroep 'geloofsopvoeding' voor ouders en grootouders
Geloofsopvoeding is een ontdekkingstocht, een tocht die je als ouders niet zonder bagage begonnen bent of ga beginnen. Wellicht ben je zelf als kind in aanraking geweest met geloof en kerk. In het gezin, de familie of op school. De een denkt daar vooral met plezier en waardering aan terug, de ander herinnert zich misschien vooral de dwang of zinloosheid. Of heeft die aanraking weinig of niet plaats gevonden!
Je kind iets meegeven van God……..daar willen we in deze gespreksgroep samen bij stil staan. Geloofsopvoeding gebeurt dan ook in de dagelijkse omgang: de aandacht waarmee je voor je kind zorgt, de belangstelling voor het kind en de onvoorwaardelijke liefde voor je kind. Waarbij verzorgen, geborgenheid en veiligheid centraal staan.

Grondhoudingen die er dan toe doen zijn:
Dankbaar in het leven staan – je laten verwonderen…….                             Respectvol leven met elkaar – het goede voorbeeld……..                           Geborgenheid geven – kind, je mag er zijn…………                                     Luisteren naar je kinderen – tijd voor echte aandacht……..
 Geloof kan je niet doorgeven, wel vóórleven.

Op deze gespreksavonden willen we dan ook samen praten over:                 Welke bagage heb je zelf meegekregen?                                                   Wat wil jij je kind meegegeven en… hoe doe je dat?

De eerste gespreksavond is: donderdag 27 oktober om 20.00 uur in de pastorie.  Deze avonden worden geleid door Rien Baauw, in samenwerking met de jeugdouderlingen Caroline ter Linden en Annet Heuvelink en met Tim Wiersum.

Ga maar op weg op hoop van zegen, en zet de stap naar wat je niet bent.
Laat je leiden door je dromen en geloof dat je er komt.
Want met een beetje geloof kun je bergen verzetten,
met een sprankje hoop krijg je vleugels om te gaan
en met een beetje liefde breng je wegen bij elkaar                                                                                                 en loop je samen tot achter de horizon.