Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse gemeente te Wichmond
 
 
Weer thuis – Janneke Harmsen Weer thuis – Janneke Harmsen
Na 7 weken in Brazilië te zijn geweest ben ik afgelopen dinsdag weer thuis gekomen bij mijn gezin. Heerlijk om weer thuis te zijn en mijn ervaringen te delen. Iemand stelde me de vraag ben je veranderd door deze reis; ja..... maar ik moet denken aan Balkissa. Voor haar is het leven na de Paralympische Spelen pas echt veranderd. Ze is discuswerpster, mist beide benen, komt uit Niger en ze kon naar de Paralympische Spelen omdat een Christelijke organisatie zich inzet voor sporters met een beperking. Fred, één van de coaches van de organisatie, leerde ik kennen op een Bijbelstudieochtend in het Multi Faith Centre. Het klikte gelijk tussen ons. Ik zag zijn inzet, zijn gedrevenheid om o.a. Balkissa te helpen. Balkissa heeft in Brazilië protheses gekregen en kan nu zelfstandig lopen. Wat mooi!  Door onze contacten in het mini-ziekenhuis in het Olympisch dorp, kregen we aan het einde een hele voorraad krukken en Fred organiseerde in het Dorp een demonstratie amputees soccer (voetbal op krukken). Wat een plezier! Zelf mocht ik ook meespelen, zonder krukken. Wat ging dat hard en wat waren ze behendig met die krukken. Deze sporters werden in hun land als minderwaardig gezien, mochten niet naar school - daar werd geen geld in gestoken door hun familie, omdat ze een handicap hebben; ze hadden geen toekomst. Nu deden ze mee met de Paralympische Spelen. Die organisatie heeft ze laten zien dat ze van waarde zijn!
 
Zoveel mensen gesproken, zoveel mensen over Jezus verteld. Ja, mijn leven is veranderd door deze reis, maar ik bid en hoop dat er vele levens zijn veranderd door de woorden die ik mocht doorgeven. Het aannemen van Jezus in je leven, dat is pas een reis, dat is pas een verandering!

Janneke
 
 
terug
 
 
 
 

Zangdienst (AFGELAST vanwege coronavirus COVID-19)
datum en tijdstip 29-03-2020 om 10.00 uur
Kinderoppas: Annet Heuvelink
meer details

Palmpasenoptocht AFGELAST
datum en tijdstip 05-04-2020 om 10.00 uur

meer details

Palmzondag Bevestiging ambtsdragers in Besloten dienst
datum en tijdstip 05-04-2020 om 10.00 uur

Op Palmzondag worden de 3 nieuwe ambtsdragers (Dieneke Blanken-de Vries als ouderling, Andrea Kastelein-Schröder als diaken en Gerrit Huurnink als ouderling-kerkrentmeester) bevestigd in een korte dienst waarbij in totaal inclusief de predikant en de koster, 8 personen in de kerk aanwezig zijn. Dan is makkelijk minimaal 1.5 m afstand te houden. Daarmee treden de 3 nieuwe ambtsdragers toe tot de kerkenraad en zijn we weer compleet behalve de vacature jeugdouderling. De dienst is de beluisteren via kerkradio en vanaf Palmzondagmiddag via de website net als afgelopen zondag.
Er is al een mooie dienst voorbereid voor de bevestiging, een deel daarvan zullen we gebruiken in een viering later dit jaar (wellicht pas in september) met woorden als “We zijn verheugd dat jullie nu ten overstaan van de gemeente kunt en wilt uitspreken dat je het ambt hebt aanvaard en bij de bevestiging in april je ja-woord hebt gegeven”.  Deze gang van zaken is afgestemd met onze classispredikant Ds. Van Beelen en past binnen de kerkorde.
 
meer details

Oecumenische Vrouwengroep Wichmond-Vierakker
datum en tijdstip 22-04-2020 om 19.30 uur
meer details

 
Stand van zaken en richtlijnen coronavirus in en rondom kerk en gemeente

In verband met de toestand rondom het coronavirus (COVID-19) heeft de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) donderdagmiddag 12 maart j.l. richtlijnen uitgevaardigd met betrekking tot de wijze van handelen in en om de kerk en gemeente in de komende weken.

Wij raden u aan om steeds de de actuele informatie van de Rijksoverheid en het RIVM via de media te volgen en zo mogelijk te bekijken op de website: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19

Voor de regionale situatie kunt u de site van de GGD in uw regio bekijken: https://www.ggd.nl/

Het landelijke bureau van de PKN informeert de gemeenten, kerkenraden en het publiek via de eigen website: https://www.protestantsekerk.nl/nieuws/richtlijnen-rondom-het-coronavirus/

De kerkenraad houdt zich zeker gedurende deze crisis zoveel mogelijk aan alle adviezen en richtlijnen in het belang van de volksgezondheid.

Over de maatregelen die wij binnen onze eigen gemeente hebben genomen en/of nog zullen nemen kunt u lezen op onze website.
Wij proberen de informatie steeds te actualiseren zodra daar aanleiding toe is.


 

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.