Weer thuis – Janneke Harmsen Weer thuis – Janneke Harmsen
Na 7 weken in Brazilië te zijn geweest ben ik afgelopen dinsdag weer thuis gekomen bij mijn gezin. Heerlijk om weer thuis te zijn en mijn ervaringen te delen. Iemand stelde me de vraag ben je veranderd door deze reis; ja..... maar ik moet denken aan Balkissa. Voor haar is het leven na de Paralympische Spelen pas echt veranderd. Ze is discuswerpster, mist beide benen, komt uit Niger en ze kon naar de Paralympische Spelen omdat een Christelijke organisatie zich inzet voor sporters met een beperking. Fred, één van de coaches van de organisatie, leerde ik kennen op een Bijbelstudieochtend in het Multi Faith Centre. Het klikte gelijk tussen ons. Ik zag zijn inzet, zijn gedrevenheid om o.a. Balkissa te helpen. Balkissa heeft in Brazilië protheses gekregen en kan nu zelfstandig lopen. Wat mooi!  Door onze contacten in het mini-ziekenhuis in het Olympisch dorp, kregen we aan het einde een hele voorraad krukken en Fred organiseerde in het Dorp een demonstratie amputees soccer (voetbal op krukken). Wat een plezier! Zelf mocht ik ook meespelen, zonder krukken. Wat ging dat hard en wat waren ze behendig met die krukken. Deze sporters werden in hun land als minderwaardig gezien, mochten niet naar school - daar werd geen geld in gestoken door hun familie, omdat ze een handicap hebben; ze hadden geen toekomst. Nu deden ze mee met de Paralympische Spelen. Die organisatie heeft ze laten zien dat ze van waarde zijn!

Zoveel mensen gesproken, zoveel mensen over Jezus verteld. Ja, mijn leven is veranderd door deze reis, maar ik bid en hoop dat er vele levens zijn veranderd door de woorden die ik mocht doorgeven. Het aannemen van Jezus in je leven, dat is pas een reis, dat is pas een verandering!

Janneke

Kerkdienst H.A.