Huiskamerbijeenkomst Huiskamerbijeenkomst
Verslag huiskamerbijeenkomsten met als thema: Deel je leven. Deel je leven was ook het landelijk thema van de startzondag. Toen waren persoonlijke foto's aanleiding met elkaar in gesprek te komen. Nu functioneerde het ganzenbordspel als beeld voor de levensweg van de mens. Een levensweg waarbij bij markante punten/beelden een persoonlijk verhaal te vertellen is. In dit spel deelt u uw leven met de anderen. Na de koffie en inleiding werden we in 2 groepen verdeeld met als spelleiders ds. Tim Wiersum en Zwennie Langwerden.

Bij de start van het spel vertelde een ieder iets over zijn of haar leven, zoals geboorteplaats, gezinssamenstelling, plaats in de rij etc. Groepsleden mochten daar vragen over stellen. Om beurt werd de dobbelsteen gegooid en de pion verplaatst. Als je op een vakje met een speciale afbeelding kwam, stelde de spelleider een daarbij horende vraag. Deze vraag werd eerst door de betreffende speler beantwoord en medespelers konden hierop weer reageren.

Vaak was er aansluitend een tweede vraag voor de hele groep. Enkele vragen die aan bod kwamen tijdens het ganzenbordspel: Waarmee heeft u wel eens een brug naar anderen geslagen door middel van delen?

Op welk moment in uw leven heeft u een “herberg” ervaren en kunt u daarbij een geloofssituatie benoemen? Kunt en wilt u in de groep een put-situatie delen? Wat doet u in uw eigen leven met mensen met put-ervaringen?

Op deze manier kwam iedereen aan het woord en werden volop ervaringen gedeeld. We kregen een inkijkje in elkaars leven. Een mooie manier van gemeente-zijn.

De 2 avonden werden bezocht door gemiddeld 14 gemeenteleden. In januari volgen nog een middag ( 16 jan.) en een avond ( 19 jan.) Ook als u zich nog niet aangemeld heeft bent u dan hartelijk welkom.

Ria Klein Kranenbarg

Zangdienst (AFGELAST vanwege coronavirus COVID-19)
datum en tijdstip 29-03-2020 om 10.00 uur
Kinderoppas: Annet Heuvelink