Wereldlichtjesdag in de Gemeente Bronckhorst Wereldlichtjesdag in de Gemeente Bronckhorst
Wereldlichtjesdag in de Gemeente Bronckhorst:
Samen gedenken in een sfeer van licht en namen, muziek en woorden

Wereldlichtjesdag:
Overal ter wereld worden elk jaar op de 2e zondag van december kaarsjes ontstoken voor de overleden kinderen met de gedachte: “Dat hun licht mag blijven stralen.”
De wereld wordt zo even letterlijk wat lichter voor mensen die een kind(je) verloren hebben. Daarnaast is er het besef dat je niet alleen bent met je verdriet en gemis.
Op zondagavond 11 december a.s. wordt voor alle inwoners van de Gemeente Bronckhorst en omgeving voor de 3e keer een bijeenkomst georganiseerd rondom Wereldlichtjesdag.
Deze viering wordt van 19.00u – 19.30u gehouden op de R.K. begraafplaats van de H. Willibrordkerk, Vierakkersestraatweg te Vierakker.
Voor wie is deze bijeenkomst?
Voor  ouders, broertjes, zusjes, grootouders, andere familieleden
en iedereen die zich verbonden voelt met een overleden kind: u bent allemaal welkom.
De pijn van het gemis, het verlies van hoop en dromen die niet uitkwamen verbinden mensen die elkaar verder niet kennen.
Sommige mensen herdenken een volwassen kind, anderen komen voor een kindje dat niet eens de tijd kreeg voor zijn eerste ademhaling.
Wat houdt de viering in?
We nemen samen de tijd om stil te staan bij alle overleden kinderen
en nodigen u/ jullie van harte uit op zondagavond 11 december 2016
van 19.00 u – 19.30u op de R.K. Begraafplaats in Vierakker.
In deze, niet kerkelijke, bijeenkomst zal onder begeleiding van Gerrie Vos-Hiddink en
Maria Schotman-Harmsen, beiden ritueelbegeleider, een viering plaatsvinden waarin we
troost, kracht en moed (door)geven in een sfeer van lichtjes, namen noemen, zang en muziek.
U kunt de naam van uw overleden kind doorgeven. Tijdens de viering worden de namen genoemd. Er is gelegenheid om een lichtje te plaatsen Zo blijven wij ons de namen van de kinderen herinneren, de kinderen die wij niet kunnen en willen vergeten…….

Voor mensen die niet zo lang kunnen staan zijn er stoelen aanwezig.
Na afloop is er gelegenheid om met elkaar na te praten bij een kopje koffie, thee of chocolademelk in de kerk.
Bij erg slecht weer vindt de viering plaats in de kerk.

Voor informatie en het opgeven van de te noemen namen kunt u bellen of mailen met:
Maria Schotman - Harmsen tel. 06-44338522,
of Gerrie Vos - Hiddink, tel. 06-38700488,
Wij hopen velen van u te mogen begroeten bij deze World Wide Candle Lighting!

Het Brook Duo komt met een nieuw verhaal
datum en tijdstip 12-12-2019 om 20.00