Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse gemeente te Wichmond
 
 
Vanuit de pastorie Vanuit de pastorie
Beste lezer, als u dit leest staat de kerst voor de deur.  Kerst is dit jaar op een zondag.  Bijzonder.  De zondag is voor de christen de dag van de opstanding.  Iedere zondag is voor haar of hem een kleine Pasen. Ooit was de rustdag zaterdag, de zevende dag van de week – in de tijd dat onze Heer op aarde rondliep met zijn volgelingen. Ze waren immers Joden. Maar na de opstanding, die op de eerste dag van de week plaatsvond, is de zondag de dag geworden waarop de christenen hun godsdienst  vieren. “Wij zijn een Paasvolk en halleluja is ons lied”, zou kerkvader Augustinus hebben gezegd.  Wat voor invloed heeft een zondag, de Paasdag, op kerst?  Een kind wordt geboren in deze onzekere wereld.  Wie zal voorspellen de dingen waarmee dat kind te maken zal krijgen?  Aan de ene kant is de wereld heel precair.  Het klimaat is ontregeld, politici komen aan de macht die zomaar domme dingen zouden kunnen doen – dingen die het leven op aarde voor velen onmogelijk kunnen maken. Wij mensen hebben de middelen om alles te verwoesten, in een ogenblik. Maar aan de andere kant hebben we ook de kennis en de technische middelen om vele problemen op te lossen, misschien wel om het leven eindeloos te verlengen, het volle vreedzame leven voor iedereen. Niets is onmogelijk.  Veel is onzeker.  Een ding is zeker, zegt de gelovige. Christus is ooit geboren en weder opgestaan.  Dankzij Zijn opstanding is er een leven dat veiliggesteld is, onverwoestbaar, gegarandeerd.  En in dat leven te bestaan is nu al mogelijk, door geloof.  De gelovige krijgt een band met de opgestane Christus.  Die band is voor altijd. Zo zouden we dit jaar kerst kunnen beleven – als niet alleen het feest van de geboorte van een kwetsbaar kind, maar als het feest van de geboorte van een kind op de dag van onverwoestbaar overwinnend leven, van een leven sterker dan de dood, een goedheid groter dan het waad, een oneindige vrede.  De geboorte van een waar zondagskind.
terug
 
 
 
 

Dienst
datum en tijdstip 09-04-2020 om 20.00 uur
Witte donderdag
meer details

Dienst
datum en tijdstip 10-04-2020 om 20.00 uur
Goede vrijdag
meer details

Dienst
datum en tijdstip 12-04-2020 om 10.00 uur
1e Paasdag
meer details

Dienst
datum en tijdstip 19-04-2020 om 10.00 uur
meer details

 
Stand van zaken en richtlijnen coronavirus in en rondom kerk en gemeente

In verband met de toestand rondom het coronavirus (COVID-19) heeft de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) donderdagmiddag 12 maart j.l. richtlijnen uitgevaardigd met betrekking tot de wijze van handelen in en om de kerk en gemeente in de komende weken.

Wij raden u aan om steeds de de actuele informatie van de Rijksoverheid en het RIVM via de media te volgen en zo mogelijk te bekijken op de website: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19

Voor de regionale situatie kunt u de site van de GGD in uw regio bekijken: https://www.ggd.nl/

Het landelijke bureau van de PKN informeert de gemeenten, kerkenraden en het publiek via de eigen website: https://www.protestantsekerk.nl/nieuws/richtlijnen-rondom-het-coronavirus/

De kerkenraad houdt zich zeker gedurende deze crisis zoveel mogelijk aan alle adviezen en richtlijnen in het belang van de volksgezondheid.

Over de maatregelen die wij binnen onze eigen gemeente hebben genomen en/of nog zullen nemen kunt u lezen op onze website.
Wij proberen de informatie steeds te actualiseren zodra daar aanleiding toe is.


 

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.