Musical: Ludger en Luther Musical: Ludger en Luther
Het plan is om, in dit Luther-Ludgerjaar, een musical op te voeren.  Dit jaar is het 500 jaar sinds het begin van de Reformatie en tevens 1275 jaar sinds de geboorte van Ludger. Reden voor een musical die beide gelovigen herdenkt.  Luther bevestigde zijn 95 stellingen op de deur van de hofkapel van Wittenberg op 31 oktober 1517, en ontketende daarmee het Protestantisme.  Ludger werd geboren in het jaar 742. Onze beide kerken op het dorp Wichmond-Vierakker hebben dus iets te vieren. De musical heeft tot doel het samenbrengen van twee christelijke geloofswegen die 500 jaar geleden uit elkaar gingen, zodat we weer naast elkaar wandelen, delend in het geloof dat Ludger ons bracht en waaraan Luther ook  trouw wilde zijn met zijn stellingen.  Een breuk was niet zijn doel. Onze musical is dan ook een verhaal vol woelige momenten maar met een goede afloop. Wilt u meedoen?  Meld u bij ds Wiersum.  De opvoering zal zijn in oktober 2017, Deo volente.