Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse gemeente te Wichmond
 
 
INTERNATIONAAL GELAUWERDE SOPRAAN ZINGT MEE IN UITVOERING VAN CAPPELLA BRONCKHORST INTERNATIONAAL GELAUWERDE SOPRAAN ZINGT MEE IN UITVOERING VAN CAPPELLA BRONCKHORST
Op 19 maart brengt Cappella Bronckhorst in de dorpskerk van Vorden een programma met werken van twee grote Engelse componisten. Het eerste deel van het concert betreft zes koorliederen van Edward Elgar. In het tweede deel zingt het koor het Dona Nobis Pacem van Ralph Vaughan Williams.
Aan dit tweede deel van het concert werken topsolisten mee.
 
Deirdre Judith Angenent zingt de sopraanpartij. Zij won de afgelopen jaren diverse internationale prijzen. Joep van Geffen, lid van het Nederlands Kamerkoor, neemt de baritonpartij voor zijn rekening. De pianobegeleiding is in handen van Stefan Blaak. De uitvoering staat onder leiding van dirigent Hans de Wilde.
 
Een groter contrast dan tussen de twee stukken die het koor die middag zingt, is nauwelijks denkbaar. De uitvoering start met zes romantische koorliederen getiteld “From the Bavarian Highlands”. Elgar componeerde de liederen in 1894 tijdens zijn huwelijksreis in de Beierse Alpen. De muziek en de tekst hebben een sterk optimistisch en folkloristisch karakter.
 
Daarna volgt “Dona Nobis Pacem”. Vaughan Williams componeerde deze cantate in 1936. In de muziek klinkt zijn angst door voor een nieuwe wereldoorlog.  Vaughan Williams gebruikte teksten uit de bijbel, de Latijnse mis en drie gedichten van Walt Whitman om zijn afschuw van oorlog en geweld uit te drukken en zijn verlangen naar vrede te laten klinken.
 
Datum: 19 maart  2017
Plaats: Dorpskerk in Vorden (Kerkstraat 2)
Aanvang: 14.30, de kerk is open om 14.00 uur.
Kaarten:  Kaarten in de voorverkoop a € 15,00 kunnen besteld worden op
tel 0575 55 25 42 of tel 06 20 57 21 80. Aan de deur betaalt u € 17,00.
Donateurs betalen € 12,50.
 
 
 
terug
 
 
 
 

Palmpasenoptocht AFGELAST
datum en tijdstip 05-04-2020 om 10.00 uur

meer details

Palmzondag Bevestiging ambtsdragers in Besloten dienst
datum en tijdstip 05-04-2020 om 10.00 uur

Op Palmzondag worden de 3 nieuwe ambtsdragers (Dieneke Blanken-de Vries als ouderling, Andrea Kastelein-Schröder als diaken en Gerrit Huurnink als ouderling-kerkrentmeester) bevestigd in een korte dienst waarbij in totaal inclusief de predikant en de koster, 8 personen in de kerk aanwezig zijn. Dan is makkelijk minimaal 1.5 m afstand te houden. Daarmee treden de 3 nieuwe ambtsdragers toe tot de kerkenraad en zijn we weer compleet behalve de vacature jeugdouderling. De dienst is de beluisteren via kerkradio en vanaf Palmzondagmiddag via de website net als afgelopen zondag.
Er is al een mooie dienst voorbereid voor de bevestiging, een deel daarvan zullen we gebruiken in een viering later dit jaar (wellicht pas in september) met woorden als “We zijn verheugd dat jullie nu ten overstaan van de gemeente kunt en wilt uitspreken dat je het ambt hebt aanvaard en bij de bevestiging in april je ja-woord hebt gegeven”.  Deze gang van zaken is afgestemd met onze classispredikant Ds. Van Beelen en past binnen de kerkorde.
 
meer details

Dienst
datum en tijdstip 09-04-2020 om 20.00 uur
Witte donderdag
meer details

Dienst
datum en tijdstip 10-04-2020 om 20.00 uur
Goede vrijdag
meer details

 
Stand van zaken en richtlijnen coronavirus in en rondom kerk en gemeente

In verband met de toestand rondom het coronavirus (COVID-19) heeft de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) donderdagmiddag 12 maart j.l. richtlijnen uitgevaardigd met betrekking tot de wijze van handelen in en om de kerk en gemeente in de komende weken.

Wij raden u aan om steeds de de actuele informatie van de Rijksoverheid en het RIVM via de media te volgen en zo mogelijk te bekijken op de website: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19

Voor de regionale situatie kunt u de site van de GGD in uw regio bekijken: https://www.ggd.nl/

Het landelijke bureau van de PKN informeert de gemeenten, kerkenraden en het publiek via de eigen website: https://www.protestantsekerk.nl/nieuws/richtlijnen-rondom-het-coronavirus/

De kerkenraad houdt zich zeker gedurende deze crisis zoveel mogelijk aan alle adviezen en richtlijnen in het belang van de volksgezondheid.

Over de maatregelen die wij binnen onze eigen gemeente hebben genomen en/of nog zullen nemen kunt u lezen op onze website.
Wij proberen de informatie steeds te actualiseren zodra daar aanleiding toe is.


 

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.