Huiskamer bijeenkomsten oktober 2016 en januari 2017 Huiskamer bijeenkomsten oktober 2016 en januari 2017
Op 3 oktober, 16 oktober 2016 en 16 en 19 januari 2017 waren de 4 huiskamerbijeenkomsten. De middag en de avonden werden goed bezocht. Wij begonnen deze bijeenkomsten met een gedicht van Patrice Kayo uit Kameroen:

Wie alleen loopt raakt de weg kwijt,
alleen uit de gemeenschap komt de wijsheid.
Een hand alleen kan geen touw
om een bundel knopen.
Wie alleen loopt raakt de weg kwijt…
Wie dan valt, heeft niemand om haar te helpen.
Wie dan schreeuwt, heeft niemand die haar hoort.
Wie alleen loopt, gaat zwaar gebukt onder haar last,niemand deelt haar vreugde of verdriet.
Wie alleen loopt raakt de weg kwijt.
Ze heeft maat twee voeten,
ze heeft alleen maar twee armen,
ze heeft maar twee ogen.
Maar in de gemeenschap
heeft ieder duizend handen,
heeft ieder duizend voeten,
loopt niemand ooit alleen.

Over dit gedicht werd even onderling gepraat, vervolgens werden wij in 2 groepen verdeeld en begon het “ganzenbord spel”. De vragen die pasten bij dit spel werden opgesteld naar aanleiding van het landelijke thema van de  PKN: “deel je leven”. De vragen gaven aanleiding tot het vertellen van levensverhalen, belevenissen en ervaringen. Na een 2e kop koffie/thee volgde een gedicht van Toon Hermans. Tot slot zongen wij een door een gemeentelid gekozen lied.  De opkomst van de gemeenteleden was erg goed. Wij kunnen terug kijken op zeer geslaagde middag/avonden, dank aan allen die aanwezig waren en hun verhalen met anderen wilden delen.

Tim Wiersum en Zwennie Langwerden.