Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse gemeente te Wichmond
 
 
Dominicaanse Republiek

Dominicaanse Republiek
In november 2015 gingen Renske en ik mee met een groepsreis naar de Dominicaanse Republiek. Daaraan vooraf mochten wij een collecte houden in een dienst, de opbrengst werd verdubbeld door de diaconie. Zo kon er € 1500,-- naar het onderstaande project.
In San Francisco de Macoris hebben we de verbouwing kunnen zien en het is mooi geworden. Rosanna heeft haar kamer en haar broer ook.
De keuken wordt goed gebruikt, Rosanna is er trots op en je kunt zien dat ze gewend is om er te helpen. Ze heeft nu in huis meer ruimte om te bewegen en dat is in haar geval nodig want ze loopt wel steeds beter maar het is nog steeds met veel bijkomende bewegingen. Moeder heeft ook haar draai gevonden en ze is weer erg druk met het produceren van allerlei huistextiel, kussens deze keer, die ze naar zeggen ook verkoopt. Met de enorme regenval en overstromingen van de laatste maanden in januari heeft de familie het water in huis gehad, tot aan de onderkant van hun bedden. Het water stroomde van de straatkant zo hun huis binnen. Daar wordt nu een muurtje gebouwd, de buren hebben die al, zodat de volgend keer, het water alleen door de straat kolkt... In elk geval: Heel erg bedankt voor jullie gift voor de uitbouw van het huis. Dat is goed geworden en nu kunnen beide kinderen op een goede manier thuis blijven wonen en moeder voor ze zorgen. Want daar komt het wel op neer, haar hele leven.

Hartelijke groet, Gea Moser www.kinderhulpdomrep.nl
 
terug
 
 
 
 

Kerkdienst Livestream
datum en tijdstip 25-04-2021 om 10.00 uur
meer details

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.