Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse gemeente te Wichmond
 
 
Dominicaanse Republiek

Dominicaanse Republiek
In november 2015 gingen Renske en ik mee met een groepsreis naar de Dominicaanse Republiek. Daaraan vooraf mochten wij een collecte houden in een dienst, de opbrengst werd verdubbeld door de diaconie. Zo kon er € 1500,-- naar het onderstaande project.
In San Francisco de Macoris hebben we de verbouwing kunnen zien en het is mooi geworden. Rosanna heeft haar kamer en haar broer ook.
De keuken wordt goed gebruikt, Rosanna is er trots op en je kunt zien dat ze gewend is om er te helpen. Ze heeft nu in huis meer ruimte om te bewegen en dat is in haar geval nodig want ze loopt wel steeds beter maar het is nog steeds met veel bijkomende bewegingen. Moeder heeft ook haar draai gevonden en ze is weer erg druk met het produceren van allerlei huistextiel, kussens deze keer, die ze naar zeggen ook verkoopt. Met de enorme regenval en overstromingen van de laatste maanden in januari heeft de familie het water in huis gehad, tot aan de onderkant van hun bedden. Het water stroomde van de straatkant zo hun huis binnen. Daar wordt nu een muurtje gebouwd, de buren hebben die al, zodat de volgend keer, het water alleen door de straat kolkt... In elk geval: Heel erg bedankt voor jullie gift voor de uitbouw van het huis. Dat is goed geworden en nu kunnen beide kinderen op een goede manier thuis blijven wonen en moeder voor ze zorgen. Want daar komt het wel op neer, haar hele leven.

Hartelijke groet, Gea Moser www.kinderhulpdomrep.nl
 
terug
 
 
 
 

Palmpasenoptocht AFGELAST
datum en tijdstip 05-04-2020 om 10.00 uur

meer details

Palmzondag Bevestiging ambtsdragers in Besloten dienst
datum en tijdstip 05-04-2020 om 10.00 uur

Op Palmzondag worden de 3 nieuwe ambtsdragers (Dieneke Blanken-de Vries als ouderling, Andrea Kastelein-Schröder als diaken en Gerrit Huurnink als ouderling-kerkrentmeester) bevestigd in een korte dienst waarbij in totaal inclusief de predikant en de koster, 8 personen in de kerk aanwezig zijn. Dan is makkelijk minimaal 1.5 m afstand te houden. Daarmee treden de 3 nieuwe ambtsdragers toe tot de kerkenraad en zijn we weer compleet behalve de vacature jeugdouderling. De dienst is de beluisteren via kerkradio en vanaf Palmzondagmiddag via de website net als afgelopen zondag.
Er is al een mooie dienst voorbereid voor de bevestiging, een deel daarvan zullen we gebruiken in een viering later dit jaar (wellicht pas in september) met woorden als “We zijn verheugd dat jullie nu ten overstaan van de gemeente kunt en wilt uitspreken dat je het ambt hebt aanvaard en bij de bevestiging in april je ja-woord hebt gegeven”.  Deze gang van zaken is afgestemd met onze classispredikant Ds. Van Beelen en past binnen de kerkorde.
 
meer details

Dienst
datum en tijdstip 09-04-2020 om 20.00 uur
Witte donderdag
meer details

Dienst
datum en tijdstip 10-04-2020 om 20.00 uur
Goede vrijdag
meer details

 
Stand van zaken en richtlijnen coronavirus in en rondom kerk en gemeente

In verband met de toestand rondom het coronavirus (COVID-19) heeft de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) donderdagmiddag 12 maart j.l. richtlijnen uitgevaardigd met betrekking tot de wijze van handelen in en om de kerk en gemeente in de komende weken.

Wij raden u aan om steeds de de actuele informatie van de Rijksoverheid en het RIVM via de media te volgen en zo mogelijk te bekijken op de website: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19

Voor de regionale situatie kunt u de site van de GGD in uw regio bekijken: https://www.ggd.nl/

Het landelijke bureau van de PKN informeert de gemeenten, kerkenraden en het publiek via de eigen website: https://www.protestantsekerk.nl/nieuws/richtlijnen-rondom-het-coronavirus/

De kerkenraad houdt zich zeker gedurende deze crisis zoveel mogelijk aan alle adviezen en richtlijnen in het belang van de volksgezondheid.

Over de maatregelen die wij binnen onze eigen gemeente hebben genomen en/of nog zullen nemen kunt u lezen op onze website.
Wij proberen de informatie steeds te actualiseren zodra daar aanleiding toe is.


 

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.