Vanuit de Diaconie

Het land bewerken met een waterbuffel zoals dat ook veel in Myanmar gebeurt. Op 27 april is de uitgangscollecte bestemd voor de christelijke hulporganisatie World concern in Myanmar.
Vanuit de Diaconie

Vooraf
De Diaconie wil omzien naar de ander, dichtbij maar ook ver weg, in het bijzonder de naaste in nood. Dit is dus niet beperkt tot ‘onze eigen gemeenteleden’. Mocht u iemand kennen waarvan u denkt of weet dat die persoon (financiele) steun van de Diaconie nodig heeft laat het ons weten. Namen en telefoon-nummers van het College van Diakenen vindt u elders in dit blad.

Collecten
De uitgangscollecte op 12 maart (Biddag voor Gewas en Arbeid) heeft 85,21 euro opgebracht voor de Voedselbank te Zutphen. Er is 170 euro overgemaakt voor dit goede doel.

Op zondag 27 april is de uitgangscollecte bestemd voor de christelijke hulporganisatie World concern in Myanmar (vroeger Birma genoemd). Miljoenen boeren in Myanmar zitten muurvast in armoede; overleven met te weinig voedsel is de zorg van elke dag. World concern, partner van Kerk in Actie heeft zich ten doel gesteld om samen met de lokale kerken in twee jaar tijd 400 boerengezinnen financieel onafhankelijk te maken. Dit doen ze door het opzetten van rijstbanken in de dorpen. Boeren kunnen daar rijst lenen om te gebruiken als pootgoed. Naast het opzetten van rijstbanken worden de dorpelingen getraind in het verbouwen van groenten in hun eigen tuin.

Zendingscollecte
Gerrie Krijt heeft aangegeven te willen stoppen met het organiseren en coördineren van de jaarlijkse Zendingscollecte. We zijn haar veel dank verschuldigd voor jarenlange trouwe dienst!
Ria Kapper is bereid gevonden het werk van Gerrie over te nemen. Samen met de trouwe collectanten en enkele nieuwe collectanten, en met een goede overdracht van dit werk door Gerrie, heeft Ria inmiddels de voorjaarszendingscollecte georganiseerd. Deze collecte heeft het mooie bedrag van 750,50 euro opgebracht. Alle gevers en collectanten heel hartelijk dank!

Oecumenische oogstdankviering
datum en tijdstip 18-08-2018 om 19.30 uur

Openluchtdienst
datum en tijdstip 19-08-2018 om 10.00 uur