Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse gemeente te Wichmond
 
 
Joods en christelijk Pasen en Pinksteren Joods en christelijk Pasen en Pinksteren
Maar wat is het verband tussen onze Pasen en Pinksteren en die van de Joden?  Pasen en Pesach betekenen hetzelfde – je kunt zien dat de twee woorden op elkaar lijken.  Maar er is wel een verschil.   Onze bevrijding is niet in de eerste plaats uit een politieke slavernij, eerder uit een geestelijke.  Christus heeft ons bevrijd uit de greep van de zonde en de dood.   Zijn doortocht door de Rode Zee nar een vrij en veilig land is ook een  geestelijke:  Paaszondag is het feest van de aankomst van de geest van de mens in het eeuwige leven. Jezus is ons vooruitgegaan.  Wij mogen volgen.  Pinksteren, vijftig dagen later, is voor ons het feest van de uitstorting van de Heilige  Geest op de gelovigen.  Hier op aarde mogen we daardoor al iets ervaren van dat hemelse leven waar Jezus is.   Maar is er ook een band met het joodse Pinksterfeest van het geschenk van de wet?  
Jazeker!  Door de Geest brengen we de Bijbelse wet in vervulling.  Door de kracht van de Geest leven we in de geest van de wet van Mozes – van de Torah.  Paulus zegt: de hele wet is vervuld in één uitspraak: ‘Heb uw naaste lief als uzelf.’ (Galaten 5:14). De kracht om zo elkaar lief te hebben komt van de Heilige Geest: omdat Gods liefde in ons hart is uitgegoten door de heilige Geest, die ons gegeven is, zegt Paulus (Romeinen 5:5).
 
terug
 
 
 
 

Kerkdienst
datum en tijdstip 01-11-2020 om 10.00 uur
Kinderoppas: Andrea Kasteleijn

Uitgangscollecte: College van kerkrentmeesters
meer details

Kerkdienst
datum en tijdstip 04-11-2020 om 20.00 uur
Beamerdienst afgespeeld in de kerk

Dankdag

Uitgangscollecte: College van diaconie
meer details

Kerkdienst
datum en tijdstip 08-11-2020 om 10.00 uur
ZWO dienst
ZWO commissie gaat voor

Kinderoppas: Mariko Heuvelink

Uitgangscollecte: College van kerkrentmeesters
meer details

Kerkdienst
datum en tijdstip 15-11-2020 om 10.00 uur
Kinderoppas: Gerrie Hiddink

Uitgangscollecte: College van diaconie
meer details

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.