Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse gemeente te Wichmond
 
 
De Pinksteroogst in Wichmond De Pinksteroogst in Wichmond
Met deze drie effecten in gedachte  kunnen we ons afvragen:  zien we tekenen van de werking van de Heilige Geest onder ons in  Wichmond? Zien we dit jaar een oogst?  Ik denk van wel.   De heilige Geest sticht gemeenschap.   Dit zien we, bijvoorbeeld in de pastorie, na de diensten, bij het samenzijn tijdens het koffie/thee/limonade drinken. De heilige Geest maakt mensen actief. In de kerk van Wichmond zijn veel mensen actief, op allerlei terreinen.  Heel veel mensen zetten zich in voor de gemeente, gebruiken hun tijd en talenten ten bate van het geheel. Ten derde: treden we naar buiten? Lezer: dat gaat als vanzelf!  Daar hoeven wij ons niet druk om te maken.  We staan op internet, we maken onze gemeente bekend, we vertellen het verhaal van Jezus en we zijn openhartig.  De Geest is aan het werk in onze gemeente!
      Tim Wiersum.
terug
 
 
 
 

Dienst
datum en tijdstip 09-04-2020 om 20.00 uur
Witte donderdag
meer details

Dienst
datum en tijdstip 10-04-2020 om 20.00 uur
Goede vrijdag
meer details

Dienst
datum en tijdstip 12-04-2020 om 10.00 uur
1e Paasdag
meer details

Dienst
datum en tijdstip 19-04-2020 om 10.00 uur
meer details

 
Stand van zaken en richtlijnen coronavirus in en rondom kerk en gemeente

In verband met de toestand rondom het coronavirus (COVID-19) heeft de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) donderdagmiddag 12 maart j.l. richtlijnen uitgevaardigd met betrekking tot de wijze van handelen in en om de kerk en gemeente in de komende weken.

Wij raden u aan om steeds de de actuele informatie van de Rijksoverheid en het RIVM via de media te volgen en zo mogelijk te bekijken op de website: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19

Voor de regionale situatie kunt u de site van de GGD in uw regio bekijken: https://www.ggd.nl/

Het landelijke bureau van de PKN informeert de gemeenten, kerkenraden en het publiek via de eigen website: https://www.protestantsekerk.nl/nieuws/richtlijnen-rondom-het-coronavirus/

De kerkenraad houdt zich zeker gedurende deze crisis zoveel mogelijk aan alle adviezen en richtlijnen in het belang van de volksgezondheid.

Over de maatregelen die wij binnen onze eigen gemeente hebben genomen en/of nog zullen nemen kunt u lezen op onze website.
Wij proberen de informatie steeds te actualiseren zodra daar aanleiding toe is.


 

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.