Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse gemeente te Wichmond
 
 
kinderopvang/ kindernevendienst kinderopvang/ kindernevendienst
Enkele weken geleden is er besloten om de kinderopvang/ kindernevendienst  vanaf 4 jaar op te heffen. De reden hiervoor is dat er te weinig kinderen regelmatig in de kerk komen om daar een flink oppasrooster voor te ontwikkelen. Helaas kwamen vrijwilligers enkele zondagen voor niets. 
Om de kinderen wel de kans te geven om kerkdiensten bij te wonen is er een alternatief.
Vanaf heden zijn alle kinderen vanaf 4 jaar de gehele dienst meer dan welkom. Ze blijven dus in de kerk.  Tijdens de overdenking mogen ze een kleurplaat inkleuren of misschien iets doen wat ze zelf hebben meegebracht ( bijvoorbeeld loomen). Kleurplaten en potloden liggen onder de toren en kunnen bij binnenkomst gepakt worden.
Bij een gezinsdienst zal er een tafel achter in de kerk komen en kunnen de kinderen daar ingaan op het thema van die dienst. Op die zondagen zullen er ook begeleiders zijn.
Het kan natuurlijk best voorkomen dat kinderen wat fluisteren of dat er een potlood valt. Als u het gevoel heeft daardoor afgeleid te worden, stellen we voor om wat meer voorin de banken plaats te nemen.
Dit alles om de kinderen welkom te laten zijn in onze kerk!
Ps voor de kinderen van 0-4 is er gewoon oppas.

 Caroline ter Linden
 
 
terug
 
 
 
 

Dienst
datum en tijdstip 09-04-2020 om 20.00 uur
Witte donderdag
meer details

Dienst
datum en tijdstip 10-04-2020 om 20.00 uur
Goede vrijdag
meer details

Dienst
datum en tijdstip 12-04-2020 om 10.00 uur
1e Paasdag
meer details

Dienst
datum en tijdstip 19-04-2020 om 10.00 uur
meer details

 
Stand van zaken en richtlijnen coronavirus in en rondom kerk en gemeente

In verband met de toestand rondom het coronavirus (COVID-19) heeft de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) donderdagmiddag 12 maart j.l. richtlijnen uitgevaardigd met betrekking tot de wijze van handelen in en om de kerk en gemeente in de komende weken.

Wij raden u aan om steeds de de actuele informatie van de Rijksoverheid en het RIVM via de media te volgen en zo mogelijk te bekijken op de website: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19

Voor de regionale situatie kunt u de site van de GGD in uw regio bekijken: https://www.ggd.nl/

Het landelijke bureau van de PKN informeert de gemeenten, kerkenraden en het publiek via de eigen website: https://www.protestantsekerk.nl/nieuws/richtlijnen-rondom-het-coronavirus/

De kerkenraad houdt zich zeker gedurende deze crisis zoveel mogelijk aan alle adviezen en richtlijnen in het belang van de volksgezondheid.

Over de maatregelen die wij binnen onze eigen gemeente hebben genomen en/of nog zullen nemen kunt u lezen op onze website.
Wij proberen de informatie steeds te actualiseren zodra daar aanleiding toe is.


 

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.